Der skal mere end held og en særlig skæbne til, hvis Manchester United skal gå videre i Champions League mod Barcelona, mener klubbens manager. 

Manchester United er en klub, der er kendt for store comebacks i Champions League. Mest mindeværdig er 2-1-sejren over Bayern München i finalen i 1999, men også i årets 1/8-delsfinale præsterede klubben et comeback mod PSG med en 3-1-sejr i Paris efter et 2-0-nederlag på hjemmebane. I kvartfinalen er der igen brug for et comeback, hvis United skal avancere. Det første opgør på Old Trafford endte med en 1-0-sejr til Barcelona. 

Men den norske manager vil ikke sætte sin lid til de højere magter, skæbnen eller heldet. 

”Jeg mener, at man får som fortjent i sport. Hvis du investerer alt, får du, hvad du har fortjent. Vi er nødt til at gøre os fortjent til sejren,” siger Ole Gunnar Solskjær på pressemødet forud for tirsdagens opgør på Nou Camp. 

Den tidligere angriber var manden, der scorede det afgørende mål i finalen i 1999 dybt inde i dommerens overtid. En kamp, der i øvrigt også blev spillet på Barcelonas hjemmebane. Han vil da heller ikke være modstander af et lignende scenarie i aften, siger han. 

”Jeg har ikke noget imod, hvis det bliver afgjort i 93. minut. I fodbold kan alting ske. Jeg ved, at de(United-spillerne) vil spille, indtil de får krampe. Selvfølgelig kan mindet om PSG-kampen hjælpe spillerne, da holdet ved, at vi kan få vendt tingene.” 

Solskjær anerkender dog også, at Barcelona er en vanskelig modstander at besejre på eget græs. 

”Barca på Nou Camp er en anden forestilling, men den anden kamp ligger ikke langt tilbage, og i dag skal vi score et mål mindre for at gå videre,” konstaterer United-manageren over for de fremmødte pressefolk. 

Barcelona – Manchester United bliver vist tirsdag aften klokken 21 på TV3+.