Tottenham skal måske snart finde en erstatning for Tony Alderweireld i forsvaret, som kan vise at blive Sampdorias 22-årige dansker. 

Ifølge Sky Sports havde Tottenham sendt talentspejdere til at overvære Sampdorias opgør mod lokalrivalerne fra Genoa i den forgangne weekend. Her blev der angiveligt hold øje med Serie A-klubbens danske midterforsvarer Joachim Andersen, som Londonklubben har udset som en potentiel erstatning for belgiske Tony Alderweireld, der haft en faldende formkurve de seneste par sæsoner. 

Den engelske avis The Independent mener at vide, at danskeren kan komme til at koste cirka 300 millioner kroner i overgangssum, hvis Sampdoria går med til at sælge den 22-årige forsvarsspiller. Joachim Andersen er i Gazetta dello Sport også blevet sat i forbindelse med et skifte til Inter, ligesom andre fodboldsites har skrevet om en interesse i danskeren hos Barcelona og Dortmund. 

Joachim Andersen betegnes som en teknisk dygtig forsvarsspiller, der – på trods af sin højde på 190 centimeter – er god med bolden. En type af karaktertræk hos forsvarsspillere, der er attraktive i mange storklubbes øjne. 

Joachim Andersen skiftede til Sampdoria fra Twente i 2017, og hans kontrakt med Genoaklubben udløber i 2022. Han skiftede til hollandsk fodbold fra FC Midtjylland i 2013. Forinden da spillede han i FC Københavns ungdomsakademi, hvor han kom til efter at have været ungdomsspiller i Greve. Han er fast mand på det danske U21-landshold, hvor han har fået 16 kampe siden 2016. En eventuel debut på seniorlandsholdet har han fortsat til gode. 

Joachim Andersen og Sampdoria-mandskabet holdt buret rent i opgøret Genoa, som blev vundet med 2-0. Det var niende gang i Serie A i denne sæson, at danskeren var med til at holde nullet for hans hold. Sampdoria ligger på en aktuel niende plads i den italienske liga med seks kampe tilbage i sæsonen.