I fodboldens verden er det ikke usædvanligt, at en klub skifter træner i håbet om at vende en skidt stime. Ofte ser vi, at den nye træner kæmper med at implementere sine ideer og opnå de ønskede resultater. Men historien om Bo Henriksen og hans tid i Mainz 05 tegner et andet billede.

Efter at have taget roret i Mainz 05, har den danske træner hurtigt gjort sig bemærket.

På trods af kun at have ledet holdet i fem kampe, har Henriksen allerede formået at indsamle syv point og, vigtigere endnu, ændret holdets daglige rutine og mindset. Dette har Bild, en anerkendt tysk avis, lagt mærke til og sender nu store roser i retning af den danske træner.

Henriksen har indført nogle bemærkelsesværdige ændringer i Mainz, der ligger faretruende tæt på nedrykningsstregen. Han har blandt andet tilladt spillerne at sove hjemme før hjemmekampe, hvilket bryder med den traditionelle norm om at tilbringe natten på hotel. Dette tiltag har ikke kun løftet humøret blandt spillerne, men også givet dem mere tid med deres familier. Træningerne er blevet rykket til formiddagen, hvilket yderligere understøtter denne balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Men det er ikke kun på det personlige plan, Henriksen har gjort en forskel. Træningerne er blevet intensiveret, og der er indført konsekvenser for tabere i træningsøvelser, såsom løbeture og armbøjninger. Dette er et led i Henriksens strategi for at indgyde en “vindermentalitet” i spillerne, noget som Josuha Guilavogui, en af holdets spillere, har påpeget.

På trods af en hård start, med et nederlag på 1-8 til FC Bayern München, har Henriksen og Mainz 05 vist tegn på forbedring og har opnået et par vigtige sejre.

Henriksens evne til at motivere sine spillere og indføre en ny kultur i klubben har ikke gået ubemærket hen, og han er blevet døbt “Den danske vulkan” af Bild, på grund af hans passion og energi på sidelinjen.