David Alaba har været sat i forbindelse med flere engelske klubber, hvilket blandt andet omfatter både Chelsea, Manchester United og Liverpool. Fælles for alle disse klubber er, at de sandsynligvis er en kende forundrede over Alabas lønkrav.

LÆS OGSÅ: Medie: Lionel Messi vil have FC Barcelona til at sælge holdkammerat

Ifølge The Telegraph har den østrigske stjerneforsvarer nemlig fremsat et krav om et rekordhøjt beløb, der vil gøre ham til den bedst betalte spiller i Premier League, hvis han skifter til en af de engelske klubber på en fri transfer til sommer.

I øjeblikket er det David de Dea, der med en årsløn på 165 millioner kroner har titlen som den bedst betalte spiller i engelsk fodbold. Alaba, der har kontraktudløb med Bayern München til sommer, vil overgå den spanske keeper, da han kræver 169 millioner kroner om året, hvilket svarer til ca. 3,3 millioner kroner om ugen.

Det er et lønkrav, der kan vise sig at være problematisk for selv de rigeste Premier League-klubber. Eksempelvis er N’Golo Kanté den bedst betalte spiller i Chelsea, hvor han tjener omtrent 850.000 kr. mindre i ugen. Mohamed Salah i Liverpool skulle desuden have en ugentlig hyre på 2,1 millioner kroner.

Derfor vil Alaba ende med at sprænge lønrammerne i de to klubber, mens De Røde Djævle sandsynligvis ikke har brug for endnu en løntung spiller i truppen. Det er særligt gældende i øjeblikket, hvor de fleste mener, at De Gea slet ikke er sin høje løn værd.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Liverpool-profil har øjnene rette mod FC Barcelona

Ifølge The Telegraph er der derfor ikke specielt store chancer for, at Manchester United, Liverpool eller Chelsea beslutter sig for at byde ham velkommen. Skal det blive en realitet, er forsvareren nødt til at sænke sine lønkrav.