Transfervinduet er nu lukket og det betyder dermed, at Superligaen skal i gang igen. Det har de fleste fodboldfans utålmodigt ventet på i de lange og kolde vintermåneder. Ikke mindst på grund af den verserende corona pandemi og de dertilhørende aflysninger af alverdens sportsbegivenheder, falder superligastarten på et tørt sted.

Selvom superligaen er forholdsvis åben i denne afsluttende del af sæsonen er det dog svært at komme udenom, at de forsvarende mestre fra FC Midtjylland må anses for at være favoritter til at løbe med mesterskabet igen til sommer, efter en sæson hvor klubben fik sin længe ventede debut i Champions League.

Ikke helt så ringe som sit rygte

For enhver fodboldelsker ville vinterpausen nærmest være ulidelig, hvis ikke det var fordi man kunne fordrive tiden med at følge med i spillerhandlerne i transfervinduet og slå sig løs på de mange sportsspil hos Leovegas casino. Til trods for at klubberne holder kamppause, er det måske den tid på året, hvor der er allermest aktivitet i klubberne, når kontrakter skal forhandles og spillere skal hentes ind eller sendes videre. 

Transfervinduet kan vende op og ned på meget i en liga. Mister et tophold en eller flere nøglespillere, kan det blive svært at opretholde det samme gode spil og resultater. Omvendt kan et par gode indkøb for et bundhold betyde forskellen mellem overlevelse og nedrykning fra ligaen. Så selvom bolden ikke ruller i landets bedste liga, er der rigelig med spænding.

Mestrene trak ikke det korteste strå

Det var på forhånd ventet at FC Midtjylland kunne risikere at ende som transfervinduets helt store taber, da det var forventet, at flere af de bærende kræfter i klubben ville videre til udlandet. Sådan endte det dog ikke, og i den afsluttende fase af vinduet fik klubben fra heden endda hentet klubbens tidligere målmand, Jonas Lössel, hjem fra England. Her venter en hård opgave med at spille en anden landsholdsreserve, Jesper Hansen, ud af startopstillingen.

Klubbet er ligeledes blevet styrket i forsvaret, hvor Ailton er hentet ind fra Stuttgart til at supplere Paulinho på venstre back. Hvis det midtjyske forsvar med Erik Sviatchenko og Alexander Scholz som stærk midterstamme kan holde niveauet fra efteråret, er det overvejende sandsynligt, at klubben for første gang tager mesterskabet to år i træk.

Brøndby er en anden klub, som trak et langt strå i vinduet. Den stolte klub fra vestegnen har haft en stille pause, hvilket har betydet, at klubben kunne holde sammen på det stærke hold, der dog tidligt røg ud af pokalturneringen. De har tilmed forstærket sig med Michael Lumb fra Horsens og Jonathan Ægidius fra Lyngby i kampen om medaljerne i superligaen.

Spændende tilgange i hovedstaden

Den største udfordrer til at fravriste FCM mesterskabet er naturligvis FC København. Efter en lidt svag sæsonstart viste hovedstadsklubben sin sande styrke og udraderede det meste modstand i efterårets sidste kampe. Fortsætter klubben denne form i foråret, kan de bliver en alvorlig udfordring for midtjyderne.

En af de mest opsigtsvækkende transfer FCK var involveret i, var lejeaftalen med Mustapha Bundu. Den tidligere AGF’er blev hentet i Anderlecht og bliver en hård modstander for målmændene i superligaen. Klubben har utvivlsomt også gjort et kæmpe scoop ved at hente EM-kandidaten Lukas Lerager hjem fra Genoa. På afgangssiden hos de tidligere mangefoldige mestre er den mest bemærkelsesværdige Michael Santos, der aldrig rigtig blev en succes og nu rykker videre.

En anden tidligere FCK’er, Pierre Bengtsson, skifter på falderebet til Vejle, som kæmper en hård kamp for at blive på den rigtige side af nedrykningsstregen. Det bliver spændende at følge om den rutinerede svensker kan hjælpe traditionsklubben med at forlænge livet i superligaen.