EM i fodbold bliver noget helt specielt. For det første fordi det afvikles fordelt i tolv forskellige nationer. Men også da det er et meget åbent EM, hvor det er svært at pege på en oplagt favorit.

EM nr. 16

Det europamesterskab i fodbold, der oprindeligt skulle have være afviklet sidste år, men er rykket grundet coronapadamien, bliver nr. 16 i rækken. Den første EM slutrunde blev afviklet i Frankrig i 1960, og siden har der været spillet hvert fjerde år. 19 nationer har vundet en eller flere medaljer ved fodbold EM. Danmark vandt, som bekendt af de fleste, i 1992, men har også en bronzemedalje fra 1984. Mest vindende er Tyskland med tre mesterskaber, tre sølvmedaljer og to bronzemedaljer.

Mange taler om Belgien

Selvom det altså er svært at finde den helt klare favorit til at blive euromester 2021, så er der rigtig mange der peger på Belgien som trods alt den største favorit. Det kan man blandt andet se via EM odds tipps 2021. Belgien har en gylden generation af fodboldspillere lige nu, og kan gå hele vejen, hvis de kan få de store profiler til at arbejde sammen. De største rivaler er stormagter som Spanien, de forsvarende verdensmestre Frankrig, Tyskland og Italien. Men selvfølgelig skal traditionslande som Holland, Rusland og England heller ikke udelukkes og så kan der komme en overraskelse fra Polen. Og så skal man ikke udelukke de forsvarende europamestre Portugal med superstjerne Ronaldo.

Tolv forskellige nationer

Som noget helt unikt skal EM fodbold 2021 afvikles i tolv forskellige nationer. Dette for at fejre at der i 2020 var 60 års jubilæum for EM i fodbold. Desværre bliver den planlagte folkefest delvist ødelagt af at coronapandamien fortsat er over Europa, men der er stadig lagt op til masser af god fodbold. Der skal blandt andet spilles fire kampe i Parken i København. På det mindste stadion ved EM-slutrunden skal Danmark spille mod Finland, Belgien og Rusland. Desuden skal der spilles en ottendelsfinalen på Danmarks nationsstadion.

51 kampe

I alt skal der spilles 51 kampe over den måned som EM-slutrunde varer. ud over at der skal findes medaljevindere er der også spænding om hvilken spiller, der bliver slutrundens topscore. Blandt gode bud på dette kan fremhæves Christiano Ronaldo fra Portugal, Harry Kane fra England, Romelu Lukaku fra Belgien og Memphis Depay fra Holland. Under alle omstændigheder er der rigtigt meget at glæde sig til den kommende måned.