Sponsoreret indhold

Du skal være god ved dig selv, og du skal være god ved miljøet. Det behøver ikke at være hverken besværligt eller irriterende at skulle huske på at være det, for det er nok mest et spørgsmål om vaner. 

Den bedste måde at få nye vaner på er ved at gentage de nye rutiner, indtil de føles helt naturlige. Det kan godt tage noget tid at lave om på dine vaner, men det er overgangsperioden værd.

For når du gør noget godt både for dig selv og for miljøet, så er det jo til stor gavn for begge parter. Du får det bedre, og du skåner miljøet. Det er jo ikke så ringe.

De gode motionsvaner

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, er at motionere dagligt. Det styrker din krop, og det øger din livskvalitet, når du er i god form. Du får et større overskud både fysisk og mentalt, og du sover bedre om natten. Det er bestemt nogle mål, som er værd at gå efter.

Du behøver ikke at træne stenhårdt hver eneste dag for at komme i god form. Almindelige bevægelser som en gåtur, en cykeltur, rengøring, havearbejde og så videre tæller naturligvis også som bevægelse. Det er faktisk bedre at træne tre gange om ugen og sørge for at bevæge dig de øvrige dage end at træne, til du segner en gang om ugen. Der skal helst være en fornuftig balance i tingene.

En elbil er god for miljøet

I forhold til at gøre noget godt for miljøet så er der flere ting, du kan gøre. Noget af det, der belaster miljøet mest, er vores biler. Vi er nødt til at transportere os, og sker det i en bil, så er en elbil at foretrække. Det er den, fordi den forurener mindre end biler, der kører på diesel eller benzin.

Har du ikke allerede en elbil, så kan du måske vælge sådan en næste gang, du skal have en ny bil. Bor du ikke i en større by, så tænker du måske, at det er for bøvlet, når bilen skal tankes op, fordi der er langt imellem ladestationerne.

Det kan faktisk ret nemt klares, hvis du anskaffer dig en hjemmelader til opladning af elbilen. Med sådan en kan du oplade din elbil derhjemme. Det er supernemt, og når først det er blevet en rutine at sætte bilen til opladning om natten, så bliver det hurtigt en ny vane.

Tag elbilen til træning

Den geniale måde at slå de to fluer med ét smæk er, at du tager elbilen til træning. På den måde får du både motioneret og kørt miljømæssigt rigtigt. Det er den smarte måde at gøre noget godt både for dig selv og for miljøet på.

Du får trænet det, du skal, og du skåner miljøet, når du kører i en elbil. Det er den smarte kombination. Så får du sat to gode krydser for den dag, og du kan få sat ind på den konto, der hedder god samvittighed.

Skulle du få lyst til at toppe den en dag, så kunne du jo tage cyklen til træning. Så bliver det ikke meget bedre. Imens kan din elbil så være i gang med at blive ladet op. 

Når først de nye gode vaner er blevet til rutiner, så er det måske tid til at kigge på nogle andre områder, hvor du kan gøre noget godt. Det kan være i forhold til kostvaner, arbejdsvaner, affaldssorteringsvaner, indkøbsvaner, rejsevaner og så videre. Der er nok at tage fat på, når du gerne vil gøre det så godt som muligt – både for dig selv og for miljøet.