Tyskland kommer til at skulle efterlyse en ny landstræner til sommer.

LÆS OGSÅ: Manchester City slår fast: Vi har ikke kontakt med Messi

Det kommer efter, at Joachim Löw kommer til at stoppe som landstræner efter EM-slutrunden, meddeler det tyske fodboldforbund.

61-årige Löw har ellers kontrakt frem til VM 2022. Han kommer dog ikke til at stå ved roret til VM, da han nu har ønsket at afslutte arbejdet tidligere.

“Til det kommende EM har jeg stadig en ubetinget vilje såvel som stor energi og ambitioner. Jeg vil gøre mit bedste for at gøre vores fans glade og opnå succes ved slutrunden. Det ved jeg, gælder for hele holdet,” siger Löw.

Löw har været landstræner siden 2006, men har dog også været assistent fra 2004, hvor han var assistent for Jürgen Klinsmann.

“Jeg tager dette skridt meget bevidst, fuld af stolthed og enorm taknemmelighed, men jeg er fortsat meget motiveret i forhold til sommerens EM,” siger Löw til forbundets hjemmeside.

“For mig er det noget meget specielt og en ære at være involveret omkring landsholdet, og at jeg har arbejdet med de bedste fodboldspillere i landet i næsten 17 år og støttet dem i deres udvikling.”

LÆS OGSÅ: Martin Braithwaite bliver slagtet: “Han sov i alle situationer”

Tyskland skal dermed have fundet ud af, hvem de ønsker, der skal være Löws afløser. Der skal i hvert fald ikke herske nogen tvivl om, at han efterlader sig nogle store sko, der skal fyldes.