Den tidligere FC Barcelona-forsvarer Dani Alves har givet et simpelt råd til Sergino Dest. Han har nemlig fortalt den amerikanske stjerne, at han ganske enkelt skal aflevere bolden til Lionel Messi, når han kan.

LÆS OGSÅ: Dani Alves: Barca ville ikke indrømme, at det var en fejl

Alves og Messi arbejdede sammen langs højre fløj under brasilianerens tid i klubben. I dag er det amerikanske Dest, der har en lignende rolle under Ronald Koeman.

Den tidligere Ajax-stjerne har endnu ikke været involveret direkte i et mål i hans første ni kampe for FC Barcelona. Ikke desto mindre har han dog vist masser af talent og potentielle som en offensiv back.

Alves, der formåede at levere hele 101 oplæg i sin tid på Camp Nou, kan godt lide, hvad han ser fra Dest på et tidligt stadie. Han fortalte amerikaneren om at få mest muligt ud af sin argentinske holdkammerat.

“Hvis jeg skal give Dest ét råd, så er det meget simpelt: aflever bolden til Messi,” sagde Alves til RAC 1.

“Sergino Dest har masser af kvaliteter og har en chance for at få succes i Barca, men jeg kan ikke lide at sammenligne. Det skete også for mig med Cafu. Det giver ikke mening.”

Forbillede for Dest

Dest vil sandsynligvis ikke tøve med at tage Alves’ råd til sig, da den amerikanske forsvarer for nylig afslørede, at han ser op til den nuværende højreback i Sao Paulo.

“Dani Alves er min rollemodel. Han spiller i den samme position, og jeg har set mange YouTube-videoer af ham, og jeg har lært meget,” sagde Dest i oktober i år.

“Hans holdkammerater er her i Bracelona, og jeg kan bede dem om råd. Jeg vil gerne være en spiller, der minder om ham.”

Mens Alves tydeligvis holder et tæt øje med Dest, er den brailianske tilsyneladende også en kende bitter over, at han ikke finde en chance for at vende retur til den catalanske klub.

“Jeg tilbød Barca at komme tilbage. Jeg tog til Juve for at bevise, at jeg stadig var på et godt niveau,” sagde Alves til RAC1.

“Jeg ønskede at vende tilbage til Barca, og de havde brug for mig, men de havde ikke nosserne til at indrømme, at de tog fejl af mig. Hvis de havde behandlet mig, som jeg mente, jeg fortjente, ville jeg i dag fortsat spille i Barca. Jeg elsker klubben.”

LÆS OGSÅ: Barcelona og Manchester United interesseret i Inter-midt

“Jeg tror, at Barca kun er en kommerciel klub, der køber og sælger spillere. Når du gør det, mister du din identitet. Jeg tor, det er problemet for Barcelona.”