Sponsoreret indhold

Træning er vigtig, og det er da også blevet mere og mere populært at træne flere gange om ugen. Det er ikke kun de store stærke bodybuilder-typer, der træner. Det er alle slags mennesker i alle slags former, der har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at træne regelmæssigt.

Træner du dagligt eller flere gange om ugen, og bor du ikke lige i nærheden af et træningscenter, så kan du jo overveje at indrette et hjørne af dit hjem til et mini-træningscenter. Der findes nogle glimrende træningsmaskiner eller -redskaber, der er velegnet til hjemmetræning. Det er der flere fordele ved, og for mange så fungerer det rigtig godt at træne derhjemme.

Skab plads til træningsredskaberne

Har du et helt rum, du kan bruge som træningsrum, så er det jo helt ideelt. Har du ikke, så må du tænke mere kreativt og indrette et del af et rum, som også har en anden funktion, med nogle redskaber eller maskiner.

Har du kun lidt plads, eller vil du ikke så gerne have motionsmaskiner til at stå og fylde op, så kan du enten vælge en multifunktionsmaskine eller en maskine, der kan klappes sammen. Dermed fylder den ikke så meget, og den kan måske sættes helt af vejen, når den ikke er i brug. Her må du vælge redskaberne efter, hvad du har plads til.

Indret hjemmet til træning

Et træningsrum eller -område kan indrettes forskelligt. Har du et kælderrum, et loftrum eller et anneks, så kan du boltre dig pladsmæssigt. Er pladsen i dit hjem mere beskedent, så må du tænke praktisk. Uanset om du har meget eller lidt plads, så er det nok rart at skærme træningsområdet af. Det kan du for eksempel gøre ved at sætte nogle persienner op. 

Du kan få lavet nogle persienner efter mål, sådan at de passer perfekt til det område, som du gerne vil gøre til dit træningsområde. Det kan også godt være, at du gerne vil have nogle gardiner eller persienner for vinduerne, når du træner. 

På den måde kan du træne, uden at du eventuelt bliver kigget på. Har dine vinduer ikke standardmål, så kan du også få lavet nogle persienner på mål til dem. Se, hvad der kan lade sig gøre på denne side. Så kan du træne i fred.

Træn, når du vil

Når du har indrettet dig med træningsmuligheder i dit eget hjem, så har du den store fordel, at du kan træne, når du har tid og lyst. Dermed er du uafhængig af træningscenterets åbningstider, og du behøver ikke at bruge tid på at komme frem og tilbage dertil.

Sørg for, at du får mulighed for at træne både styrke og kondition. Det kan du gøre ved at have forskellige redskaber eller maskiner, eller du kan vælge et, der kan træne begge dele. Når nu du har fået indrettet dig med dit eget lille træningscenter, så er det selvfølgelig også vigtigt, at du får det brugt. Står det bare og samler støv, så er det ikke en mulighed, der fungerer optimalt for dig, og så må du hellere finde på noget andet. Hvis det derimod fungerer perfekt for dig, så er det bare at fortsætte med de gode vaner.