Kort efter tager sagen en uventet drejning.

Den kinesiske træner har undskyldt for sin opførsel, som han selv har kaldt ‘irrationel’, efter at have slået en dommer under en kamp søndag.

Det bekræfter hans hold Liaoning Shenyang ifølge Reuters.

I en video, der har spredt sig på de sociale medier, ser man træner Xin Duan konfrontere dommeren Chen Hao efter en kamp i China League One.

Angiveligt var han ikke tilfreds med, at modstanderholdet blev tildelt et straffespark i første halvleg. Kampen mod Nanjing City endte med et nederlag på 4-0.

Xin havde protesteret kraftigt fra sidelinjen, hvilket medførte, at han blev idømt et rødt kort. Det var han slet ikke tilfreds med, og derfor reagerede han ganske enkelt ved at slå dommeren.

Ifølge flere kinesiske medier blev Xin senere kørt på hospitalet, fordi han var besvimet. Da han blev udskrevet fra hospitalet, vendte han tilbage til hotellet, hvor han også undskyldte over for dommeren.

“I kampens første halvleg var klubbens træner uenig i dommerens beslutning og handlede irrationelt, hvilket overtrådte de disciplinære retningslinjer i CFA League”, skriver Liaoning Shenyang i en meddelelse på deres officielle Weibo-konto søndag.

“Efter kampen har ledelsen i vores klub kommunikeret med Xin Duan, som sammen med ledelsen af førsteholdet har indset alvoren af fejlen”.

“Xin Duan og ledelsen af førsteholdet erkendte alvoren af fejlen og fandt kampens supervisor og dommeren for oprigtigt at undskylde for den irrationelle opførsel”.

Reuters har forsøgt at kontakte det kinesiske fodboldforbund (CFA), men de er ikke vendt tilbage. Det vides derfor ikke, om det kommer til at få konsekvenser for Xin Duan.

Nanjing City ligger nummer fire i den næstbedste række i Kina, mens Liaoning Shenyang befinder sig på 13.-pladsen.