Lørdag sejrede FC Barcelona på sikker vis over Alavés som optakt til deres vigtige opgør mod franske Paris Saint-Germain i Champions League. Her var det Francisco Trincao, der stod for at score det første mål for den catalanske storklub. Det var et flot mål, da Barca op til målet formåede at spille modstanderholdet ud af banen.

LÆS OGSÅ: Medie: Man United vil hente La Liga-forsvarer som Dayot Upamecano-alternativ

Til trods for, at det altid har været en tydelig filosofi for den catalanske klub, at man skal spille boldbesiddende pasningsfodbold, har det i de seneste sæsoner ikke altid være lige let at få et indtryk af, at det er dét, de forsøger at opnå med deres spil.

Men 1-0-scoringen lørdag aften, hvor Francisco Trincao kunne sende bolden i nettet, havde dog alt, hvad FC Barcelona er kendt for. Her er der nemlig tale om et mål, der er et resultat af boldbesiddende pasningsfodbold.

Op til selve scoringen, der i øvrigt blev assisteret af debutanten Ilaix Moriba, havde Barca nemlig haft boldbesiddelse i over halvandet minut, ligesom de også havde haft hele 35 pasninger i træk, hvorefter bolden til sidst blev sendt i mål.

LÆS OGSÅ: Skuffet Pjanic: Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke får spilletid

Det betyder, at FC Barcelona slog deres tidligere rekord for flest pasninger op til en scoring i La Liga. Den tidligere rekord blev sat i sæsonen 2005/06, og var derfor hele 15 år gammel, før den lørdag aften blev slået. Det skriver statistikmediet Opta.