Tusquets er manden, der tog over, da Barcelonas tidligere præsident, Bartomeu, valgte at træde af. Han blev dermed midlertidig præsident, hvilket betyder, at han ikke stod med den samme magt, men at han selvfølgelig var med til at sikre, at dagligdagen gik som den skulle, så man ligeså sikrede, at den nye præsident ville få de bedste vilkår.

LÆS OGSÅ: Medie: United har fastsat prisen for Jesse Lingard

Det endte som bekendt med at blive Laporta, der vandt valget i Barcelona, og han fik i går godkendt bankgarantien, hvorfor han officielt blev indviet som Barcelonas nye præsident. Tusquets fortæller dog nu, at han har formået at forhandle sig frem til flere forskellige tilbud, der sikrer Barcelona en god sjat penge.

De skulle varierer fra 1,4 milliarder kroner og op efter, fortæller han til RAC1.

“Jeg har forsøgt at tage forskud på forhandlingerne for at gøre livet en smule lettere for den nye præsident. Der er fire tilbud på bordet, som lyder på 1,4 milliarder kroner og op efter alt efter hvilke variabler man finder frem til,” fortæller Tusquets til RAC1, hvorefter han uddyber:

“Det sværeste var at finde en løsning på klubbens daglige udgifter uden at gå på kompromis med klubbens økonomiske model. Derudover skulle man også finde en forståelse hos spillerne, som blev nødt til at udskyde deres løn.”

Han fortæller, at han, ligesom så mange andre i klubben, samt fans af klubben, ofte har haft nerverne uden på tøjet. Han fortæller, at dette bliver måden, hvorpå man finder Barcelonas næste partner, hvor pengene går til kommende projekter, som naturligvis er noget, som Laporta skal finde ud, hvad skal være.

“Det handlede om, at finde en investeringspartner, som er villig til at betale 49 procent af klubbens forretning. Det er langt bedre at stå inde med 51 procent af noget rigtig godt, end 100 procent af noget småt. Med vores strategi har vi en partner, som er klar til at betale og der bliver dermed råd til kommende projekter, som den nye præsident kommer til at stå for.”

LÆS OGSÅ: Magiske Messi scorer topkarakter i La Liga

“Vores partner skal naturligvis have sine procenter, men derudover kan klubben bruge overskuddet til det man ønsker; at købe gode spillere, forlænge kontrakter og andet.”

Laporta skal altså finde ud af, hvordan pengene bedst bliver brugt.