Howard Webb har for første gang udtalt sig offentligt om VAR-beslutningen om at afvise Luis Diaz’ ​​onside-mål i Liverpools 2-1 Premier League-nederlag i Tottenham Hotspur.

Professionel Game Match Officials Limited (PGMOL) chefen Webb fik selskab af den tidligere Liverpool-angriber Michael Owen til anden udgave af “Match Officials: Mic’d Up-showet” på Sky Sports og TNT Sports med hændelsen på Tottenham Hotspur Stadium den 30. september som det store talepunkt.

Der stod 0-0, da Luis Diaz skød bolden i nettet. Målet blev dog afvist af dommerne på banen, og deres fejl blev forværret, da VAR-holdet på Stockley Park undlod at gribe ind.

“Betydelig menneskelig fejl”

PGMOL udgav en erklæring efter kampen, der indrømmede, at målet skulle have stået, og at der var begået en “betydelig menneskelig fejl”.

Det førte til, at Liverpool – der tabte kampen 2-1 og fik Curtis Jones og Diogo Jota udvist – til at frigive en eksplosiv erklæring inden lyden af ​​hændelsen blev frigivet.

Og nu har Webb sagt sin mening om Match Officials: Mic’d Up.

Efter at publikum hørte lyden, sagde Webb: “Vi tog det usædvanlige skridt at frigive lyden fra denne situation ikke længe efter det skete. Vi ønskede at vise alle, hvad der meget hurtigt var tydeligt for os, at det var en betydelig menneskelig fejl og tab af koncentration. Vi er alle skuffede over, at VAR-systemet ikke greb ind for at rette op på den klare fejl, vi havde set på banen med at afvise målet.”

“Ingen er mere skuffet end dommerne selv. De sætter en ære i deres arbejde, de vil gerne have en positiv indflydelse på spillet, men i denne situation var det ikke tilfældet. Uden VAR ville det afviste mål selvfølgelig stadig have været et afvist mål, men VAR eksisterer for at træde ind, når vi træffer en forkert beslutning på banen. Så selvfølgelig er vi skuffede. Vores opgave var dengang at forsøge at finde ud af, hvad der skete, og hvad vi kan gøre for at forhindre, at den slags sker igen i fremtiden.”

Kilde: Liverpoolecho