Der er opbakning til Chelseas ellers udskældte italienske manager i truppen, understreger den brasilianske forsvarsspiller. 

Chelsea ligger i øjeblikket på en sjetteplads i Premier League med to point op til fjerdepladsen, som giver adgang til Champions League-kvalifikation.

Det har indtil nu været en broget sæson for Chelsea med Maurizio Sarri ved roret, og klubben har blandt andet tabt 6-0 til Manchester City i Premier League, ligesom der var en stor kontrovers i finalen i Carabao Cup mod samme modstander, da Kepa Arrizabalaga nægtede at lade sig udskifte. En kamp, der blev tabt på straffespark. Men ifølge David Luiz har Sarri fået vendt situationen. 

”Han er en fantastisk person med kærlighed og passion for fodbold. Han er meget kærlig, forsøger at hjælpe alle og giver gode råd. Man ændrer ikke karakter på grund af bestemte situationer. I stedet prøver man at ændre situationen. Når man taber en kamp på den måde, som vi gjorde i Manchester, er det klart, at folk ikke er glade. Men Sarri er en rigtig person med positive og negative følelser,” siger David Luiz til BBCSports. 

Den italienske manager vil gerne have Chelsea til at spille på en helt bestemt måde, og ifølge Luiz opfordrer Sarri sine spillere til at spille positionsfodbold helt fra bagkæden. 

”Man skal være intelligent for at spille på den måde. Vi har haft nogle uger med svære stunder, men spillerne har omstillet sig godt. Det samme har manageren og klubben. Det var klubbens beslutning, at Chelsea skulle spille fodbold på en anden måde. I mange år har mange sagt om Chelsea, at vi ikke kontrollerede kampene, selvom vi vandt. Nu kontrollerer vi kampene, og så siger folk,  at vi ikke vinder. Det handler om, hvad man tror på. Samtlige spillere tror på Sarris filosofi og giver sig 100 procent,” siger Luiz til det engelske medie. 

Chelsea har vundet de to seneste kampe i ligaen siden nederlaget til City i Carabao Cup, men Luiz mener ikke, at holdet har ændret spillestil siden den kamp. 

”Nogle gange bruger man tid på at stabilisere holdet i nogle minutter i en kamp for at få luft. Men vores filosofi er den samme. Vi spiller stadig på samme måde.”