FC København er videre til knockoutrunderne i Europa League, selvom holdet tabte hjemme til Malmø. Nu håber Victor Fischer at skulle møde sin tidligere klub. 

FC København skuffede de små 33.000 tilskuere – i hvert fald hovedparten – som havde købt billet til sidste rundes opgør i gruppespillet i Europa League imod Malmø. De svenske naboer vandt opgøret 1-0. Men da Dynamo Kiev samtidig kun spillede 1-1 med Lugano, betød det, at københavnerne er alligevel er videre til play off-runderne efter nytår. Til stor lettelse for FCK-spillerne. Bagefter kampen fangede BT Victor Fischer og spurgte offensivspilleren, hvilket hold han  håber på at trække. 

”Kunne Ajax ikke være fantastisk? Det tænker jeg lidt. Jeg ville synes, det ville være sjovt at komme tilbage til arenaen. Men ellers synes jeg ikke, at vi kan tillade os at være kræsne. Der er kun gode hold tilbage – lige meget om de så hedder LASK eller Arsenal. Vi får at se,” sagde den 25-årige danske landsholdspiller, som slog sine folder i den hollandske klub fra 2012 til 2016, inden han kom til FC København. 

Undervejs i kampen holdt han sig ikke orienteret om, hvordan det stod til i den anden afgørende kamp i gruppespillet, fortæller han. Så da han hørte, at Kiev havde tabt point, var han en lettet mand. 

”Jeg anede jo ikke, hvordan det gik i den anden kamp. Jeg gik ud fra, at Dinamo ville slå Lugano, så jeg var frustreret over, at jeg troede, vi var ude. Men det var vi ikke, og så kunne jeg smile igen. Det var lidt en besynderlig fornemmelse, for jeg havde slet ikke overvejet, at Dinamo Kiev kunne smide point. Så jeg var virkelig ked af det,” sagde Victor Fischer til BT og sendte en stor tak til Lugano. 

FC København trækker sin modstander til 1/16-finalerne i Europa League på mandag.