Det var i går femårsdagen for klublegenden Johan Cruyffs død, og i anledningen af mindedagen lagde den ny klubpræsident Joan Laporta blomster ved statuen, der er blevet rejst af Johan Cruyff, der står højt og stolt ude foran Camp Nou.

LÆS OGSÅ: Zidane vil ikke udelukke Cristiano Ronaldo-retur

Det var dog ikke blot Laporta, der var til stede, da han fik selskab af Johan Cruyffs datter, Susila.

Der kan argumenteres for, at Johan Cruyff er Barcelonas største profil i klubbens lange historie. Det kommer efter hans flotte præstationer som spiller og træner, men også den betydning han har haft for klubben, da han fik dem til at indse, at man skulle spille flot og offensivt fodbold, dog med meget boldbesiddelse.

Det er derfor meget passende, at man valgte at rejse en statue af legenden foran Camp Nou, hvor man har indgraveret ét af de citater, som mange stadig hører, når man selv spiller fodbold. Der står “Salid y Disfrutad”, der betyder, at man skal løbe ud og nyde det.

Det sagde Johan Cruyff til sine spillere i 1992, da Barcelona tørnede sammen med Sampdoria i finalen i Europacuppen, der var forløber for Champions League.

Det endte med, at Barcelona vandt finalen med 1-0, hvilket sjovt nok kom efter en frisparksscoring af ingen ringere end Ronald Koeman, der er Barcelonas nuværende træner.

LÆS OGSÅ: Magiske Messi scorer topkarakter i La Liga

Det var også første gang for Barcelona, de kunne kalde sig Europas bedste klubhold.

Du kan se videoen her.