På en aften, hvor Champions League igen viste sig fra sin mest betagende side, blev det danske Andreas Christensen, der trådte i karakter og sikrede FC Barcelona en sejr på 3-2 over Paris Saint-Germain.

Kampen, der bølgede frem og tilbage, var en sand fodboldfest med alt, hvad hjertet kan begære af drama, flotte mål og nervepirrende øjeblikke.

Det hele foregik på Parc des Princes i Paris, hvor PSG, under ledelse af tidligere Barcelona-træner Luis Enrique, tog imod et Barcelona-mandskab anført af Xavi.

Efter en længere skadespause startede Andreas Christensen på bænken, men han skulle senere få en afgørende rolle i opgøret.

Første halvleg var præget af Barcelona-dominans, hvor et hjørnespark næsten bragte dem foran, men en clearing på stregen forhindrede Robert Lewandowski i at score.

Ti minutter før pausen lykkedes det dog for Barcelona at komme foran ved hjælp af et samspil mellem Lewandowski og Lamine Yamal, der endte med, at Raphinha scorede sit første Champions League-mål nogensinde.

Anden halvleg bød på en hurtig udligning fra PSG ved Ousmane Dembélé, og kort efter bragte Vitinha hjemmeholdet foran.

Barcelona svarede dog hurtigt igen med et mål fra Raphinha, inden Andreas Christensen, på sin fødselsdag, blev dagens helt ved at score sejrsmålet – hans første berøring i kampen.

Denne sejr placerer Barcelona i en fordelagtig position inden returopgøret, selvom de må undvære Christensen, der pådrog sig en karantæne.