Manchester Uniteds cheftræner, Erik ten Hag, har taget en usædvanlig beslutning om at boykotte tre fremtrædende britiske medier efter deres dækning af hans holds seneste præstationer.

Den hollandske træner udtrykte utilfredshed med, hvordan medierne havde rapporteret om Uniteds FA Cup-semifinale mod Coventry, hvor klubben sikrede sig en sejr, selvom de smed en føring på 3-0.

Erik ten Hag følte, at kritikken var over grænsen og besluttede derfor ikke at besvare spørgsmål fra The Mirror, The Sun og Manchester Evening News under et pressemøde fredag.

Dette træk markerer en skarp eskalering i forholdet mellem Uniteds ledelse og visse dele af den britiske presse, og understreger den trykkede atmosfære, som kan omgive en af verdens mest skarpt overvågede fodboldklubber.

På trods af semifinale-sejren, var mediedækningen ifølge ten Hag pinlig og uretfærdig, specielt i lyset af at klubben er avanceret til endnu en finale under hans ledelse. “To FA Cup-finaler på to år er fremragende, og for mig som træner, er det fire pokalfinaler på fire år. Nogle af kommentarerne er en skandale,” udtalte ten Hag.

Dette seneste træk fra ten Hag er ikke kun et forsvar for sin egen og holdets ære, men sætter også fokus på den konstante spænding mellem sportsjournalistik og de klubber, der er genstand for deres rapportering. Hvordan dette vil påvirke Uniteds relationer med pressen i fremtiden, og om det vil sætte en dæmper på den kritiske røst, forbliver at se.