Wayne Rooney har forladt sin rolle som ekspertkommentator for BBC under Euro 2024 for at påbegynde sit nye job som manager i Plymouth Argyle.

Oprindeligt var det meningen, at Rooney skulle dække hele turneringen, men han vendte tilbage efter Belgiens 0-0-kamp mod Ukraine for at starte forberedelserne til pre-season.

Rooney tiltræder officielt sin nye stilling den 3. juli, og hans første kamp bliver mod Sheffield Wednesday den 11. august.

Det skriver Mirror.

Selvom Rooney tidligere har oplevet udfordringer som manager, tror Plymouths sportsdirektør, Neil Dewsnip, på, at han vil få succes i sin nye rolle. Rooneys erfaringer som både spiller og manager giver ham en unik indsigt i fodboldverdenen, som Dewsnip mener, vil være til stor gavn for Plymouth Argyle.

Rooney, der tidligere har været manager for Derby County, hvor han stod overfor økonomiske vanskeligheder og pointstraffe, har nu chancen for at starte på en frisk i Plymouth.

Klubben, der spiller i EFL Championship, håber, at Rooneys erfaringer og visioner kan løfte dem til nye højder.

Som en af de mest prominente figurer i engelsk fodbold bringer Rooney et stort navn og en betydelig mængde erfaring til Plymouth. Hans tilstedeværelse forventes at tiltrække både spillere og fans til klubben. For mange vil det være spændende at se, hvordan han vil forme holdet og implementere sin spillestil.

Rooney selv udtaler, at han ser frem til udfordringen og er ivrig efter at komme i gang med arbejdet. Han har allerede planer om at styrke truppen og skabe en stærk, konkurrencedygtig enhed, der kan klare sig godt i den kommende sæson.