Ousmane Dembélé har endnu ikke forlænget sin kontrakt med FC Barcelona. Nu tyder det på, at Xavi gør, hvad han kan.

Barcelona-træner Xavi har givet Ousmane Dembélé et løfte i forbindelse med kontraktforhandlingerne. Og det er et stort ét af slagsen.

LÆS OGSÅ: Klubpræsident med kontroversiel melding om Barca-spiller: Han er bedre end Mbappé

Det gjorde han klart på pressemødet forud for kampen mod Real Betis. Her forklarede han nemlig, at Ousmane Dembélé er blevet lovet en vigtig rolle.

Meget tyder derfor på, at han gør, hvad han kan, for at hjælpe kontraktforlængelse på vej. Til trods for dette, er den endnu ikke underskrevet af franskmanden.

“Jeg har præsenteret sportsprojektet for ham, og jeg har fortalt ham, at han vil være hovedpersonen,” sagde Xavi på pressemødet om Ousmane Dembélé.

“Han er glad for sportsprojektet, og han vil føle sig elsket, men beslutningen er hans.”

Derudover gav han en antydning af, hvad problemet er under forhandlingerne. Xavi forklarede nemlig, at han ikke kan blande sig i det økonomiske aspekt.

“Det økonomiske aspekt kommer jeg ikke længere ind på. Han vil beslutte sig,” lød det fra Xavi.

Der har tidligere været forlydender om, at det økonomiske aspekt volder problemer. Tilsyneladende kræver Dembélés lejr, at han får en stor lønforhøjelse i sin nye kontrakt.

Den catalanske klub har dog ikke råd til at tilbyde ham dette, og forsøger at overbevise ham på anden vis. Det har Xavi blandt andet gjort ved at love ham en hovedrolle i det sportslige projekt.

Som tingene ser ud nu, er der dog ikke meget, der tyder på en kontraktforlængelse. Og fra januars transfervindue har han mulighed for at forhandle med andre klubber om en fri transfer.

LÆS OGSÅ: Medie: Eriksen og Inter ophæver kontraktsamarbejdet

I løbet af de seneste uger er han blevet kædet sammen med flere klubber. Blandt andet er han blevet rygtet til Manchester United og Liverpool, men også til nyrige Newcastle.