Xavi mener, at Barcelona-mandskaber mangler flere vigtige ting. Det gjorde han klart efter nederlaget til Real Madrid onsdag aften.

FC Barcelona viste en forbedret præstation onsdag aften, da de spillede mod Real Madrid. Det endte dog med et nederlag, selvom de to gange udlignede på mål af Luuk de Jong og Ansu Fati.

Real Madrid mistede ganske vist føringen to gange, men de formåede at holde hovederne kolde. Det førte til, at de i den forlængede spilletid sikrede sig en 3-2-sejr på en scoring af Federico Valverde.

Og det er dét, der er forskellen mellem Real Madrid og Xavis mange unge Barca-stjerner, ifølge ham selv.

Xavi mener, at det var et spørgsmål om erfaring og et par andre ting, der gjorde udfaldet. Men det er ting, der bør komme med tiden, da mange af spillerne i truppen fortsat er meget unge.

“Det er modstridende følelser, fordi vi kunne røre ved sejren. Vi har domineret Madrid i en lang periode, men vi mangler erfaring, tålmodighed og ansvar,” lød det fra Xavi på et pressemøde efter onsdagens kamp ifølge Football-Espana.

“Vi er tæt på. Vi missede vendepunktet. Derfor tabte vi 3-2. Vi har domineret Madrid. De faldt tilbage. Det er en skam. Vi er sure og triste. Dette er vejen, tror jeg. Vi kunne have vundet.”

“Vi har spillet med mangfoldighed, men først fra det 25. minut. Vi har taget risici, men de har udnyttet vores fejl.”

Barcelona har haft en lang og svær sæson indtil videre, men kampen mod Real Madrid tjener som et signal om håb. Også selvom det endte med et nederlag.

Barcelona har en trup, der i høj grad består af unge spillere. De unge talenter har brug for kampe og nederlag som dette, da det får dem til at udvikle sig. Og det er netop, hvad Xavi ønsker, at de gør.

Det bliver interessant at se, om den catalanske trup kan opretholde det samme niveau, som de gjorde i onsdagens El Clasico, når de onsdag den 19. januar skal spille mod Rayo Vallecano.