Selvom det ser ud til, at den kommende fremtid vil blive tilbragt på bænken hos Al Sadd, har Xavi af Qatar-klubben fået tilladelse til at skifte Al Sadd ud med FC Barcelona.

LÆS OGSÅ: Laporta vil have Koeman til at ændre Barcas spillestil

Onsdag skrev han officielt under på en kontraktforlængelse med Al-Sadd. Derfor har han også forpligtet sin nærmeste fremtid til Al-Sadd. Det ændrer dog ikke på, at han fortsat bliver kædet sammen med et skifte til Barca, hvor Ronald Koeman er kommet under pres.

Xavi forlængelse med Al Sadd lyder på to sæsoner. Men det forstås dog, at der har været en kontakt mellem Joan Laporta og den tidligere midtbanespiller i løbet af de seneste par uger.

Der er ikke en decideret klausul i Xavis kontrakt, men Al Sadd og han har dog en gensidig forståelse om, at klubben ikke vil stå i vejen for ham, hvis han får et tilbud om at skifte til Barcelona.

Da Josep Maria Bartomeu tilbød ham jobbet for over et år siden, hvor han skulle have afløst Ernesto Valverde, afviste han jobtilbuddet. Det var selvfølgelig noget, de satte stor pris på i Al Sadd, hvor de i stedet gik glæde af ham.

LÆS OGSÅ: Barca forlænger med 19-årigt talent: Ses som langsigtet afløser for Busquets

De har ikke glemt, at han viste dem en loyalitet, og derfor vil de nu gengælde dette ved at lade ham forlade klubben til fordel for Camp Nou, hvis han beslutter, at det er det rette for ham.