Barcelona står over for en afgørende periode i klubbens historie, idet de kæmper for at overbevise Xavi om at blive ved roret ud over den igangværende sæson.

Det ser nu ud til, at klubben måske får opfyldt sit ønske, da Xavi tilsyneladende er ved at ændre sin tidligere beslutning om at træde tilbage som cheftræner.

Dette sker dog ikke uden betingelser; Xavi har fremsat en række krav, som klubbens ledelse skal imødekomme, herunder væsentlige ændringer i spillertruppen.

Den 44-årige Xavi annoncerede i januar sin intention om at forlade sin post som cheftræner hos Camp Nou-klubben. Men siden da har Barcelonas præsident, Joan Laporta, arbejdet utrætteligt på at ændre sin træners holdning.

Xavi, der har stået i spidsen for Barcelona siden 2021, førte sidste sæson holdet til LaLiga-titlen og har i denne sæson guidet Blaugrana til kvartfinalerne i Champions League. Den legendariske midtbanespiller er dog klar til at stille en række krav.

Ifølge en kilde tæt på Barcelona, som FootballTransfers har talt med, har Xavi anmodet om mindst to store sommerindkøb for at styrke sin trup. Derudover ønsker han også visse spillere solgt.

Barcelona er desperate efter at beholde Xavi af to primære årsager.

For det første har klubben ikke råd til nogen af de store navne, de har været sat i forbindelse med. Med både Liverpool og Bayern München på udkig efter en ny cheftræner denne sommer, er konkurrencen hård. Disse klubber har mulighed for at tilbyde mere i løn end Barca. For det andet ønsker Barcelona, at Xavi bliver, fordi de mener, han er bedre egnet end nogen anden kandidat til at få holdet til at spille i klubbens traditionelle stil.

Selvom midtbanespilleren har bevæget sig væk fra tiki-taka på grund af pragmatiske krav, er det ultimative mål at vende tilbage til denne spillestil. Laporta og hans bagland tror på, at Xavi er den rette mand til at opnå dette.

Barcelonas fremtid ser nu ud til at hænge på Xavis beslutning.