Yussuf Poulsen har formået at få raseriet til at boble i Rusland. Det sker efter, at han søndag gav et interview til TV 2 Sport, hvor han fremsatte en udtalelse, der har fået sindene i kog i Rusland forud for de to holds møde mandag aften.

LÆS OGSÅ: Beundres af Pochettino: PSG vil hente PL-profil for næsen af Real Madrid og Arsenal

“Vi kan nærmest selv afgøre det, og hvis ikke man kan slå et hold som Rusland, fortjener man ikke at gå videre,” udtalte Yussuf Poulsen søndag i et interview med TV 2 Sport.

Det er denne udtalelse, der ikke er gået i god jord i den russiske lejr. Faktisk har det skabt så meget vrede, at det har fået den tidligere Spartak Moskva-præsident Andrei Chervichenko til at give svar på udtalelsen.

“Vores land vandt trofæet for første gang, mens folk i Danmark stadig sammenlignede fodbold med Afrika og pingviner. Danskerne er altid kæphøje og arrogante, indtil de bliver klasket i røven,” sagde Andrei Chervichenko til det russiske medie Championat ifølge CLBold.

Sandsynligvis refererer han med sin udtalelse til EM-trofæet, som det daværende Sovjetunionen i 1960. Siden da har det dog været begrænset med succes i EM-sammenhæng. Siden 1996 er det blevet til seks deltagelser, mens deres bedste præstation kom i 2008, hvor de kvalificerede sig til semifinalen.

Selvom han ikke er tilfreds med udtalelsen fra Yussuf Poulsen, går den tidligere Spartak Moskva-boss dog til erkendelse, da han siger, at det russiske landshold ikke er den mest imponerende trup.

“Det eneste, vi kan notere os, hvis vi skal være objektive, er at spillerne på det danske landshold spiller for Europas førende klubber. Vi har kun to af dem: Den ene spiller, mens den anden varmer bænken,” fortsatte Chervichenko.

LÆS OGSÅ: Går i dialog med Real Madrid: Vil købe Raphael Varane

Foruden deres seks deltagelser ved EM, har det russiske landshold også kvalificeret sig til VM fire gange siden 1994. Deres bedste præstation i VM-sammenhæng, var i 2018, hvor de kvalificerede sig til kvartfinalen. Samme år var Rusland værtsland for VM.