Det blev ikke i denne sæson, at Carlo Ancelotti fik hentet mesterskabet til Napoli, men det betyder ikke, at det er ikke ambitionen for fremtiden, siger han. 

Der mangler tre runder i denne sæson af Serie A, hvor det allerede er afgjort, at Juventus bliver mestre, mens Napoli slutter som nummer to. Det er Carlo Ancelottis første sæson som træner for den syditalienske klub, og selvom det ikke lykkedes i år, er det stadig hans ambition for fremtiden at hente scudettoen til klubben med de lyseblå spilletrøjer. 

”Jeg er her for at vinde mesterskabet – ikke for at være på ferie,” siger han til avisen Il Roma. Napoli nåede ikke op på samme høje pointtal som i sidste sæson med Maurizio Sarri ved roret, hvor klubben dog også endte som nummer to efter Juventus. Og det har medført kritik af Carlo Ancelotti, som han dog ikke lader sig slå ud af. 

”Efter en hel sæson her, kender jeg alle folk bedre og forstår, hvilken vej vi er på. Napoli har ambitioner om at vokse med et seriøst og sundt projekt,” siger den 59-årige italiener og understreger, at klubbens fremgang skal ske på et fornuftigt økonomisk grundlag. 

”Dumhed er ikke længere en del af fodboldverdenen, hvor vi respekterer Financial Fair Play-reglerne. Jeg ønsker ikke, at klubben skal forgælde sig, men at forstærke holdet afhænger ikke kun af mig.”

Maurizio Sarri kom i konflikt med Napolis åbenmundede klubpræsident Aurelio De Laurentiis, men der er ingen problemer mellem Ancelotti og sidstnævnte, siger han. 

”Jeg har ikke en bestemt strategi i forhold til De Laurentiis. Han har støttet mig fra første dag, og der er en god forståelse imellem os,” siger den tidligere Juventus- og Milan-træner og giver sit bud på, hvorfor Napoli ikke nåede op på samme niveau i år som i sidste sæson. 

”For at vinde noget skal man have en identiet og en klar ide om, hvordan man vil opnå succes. Formationen kan variere, men man er nødt til at kunne angribe og forsvare sig. Det er der, hvor vi gik i galt i denne sæson. Når vi skulle forsvare os, og vi led, kunne vi ikke gøre det,” siger han til den italienske avis. 

Napoli kom ikke videre fra gruppespillet i Champions League i denne sæson og røg ud i kvartfinalen i Europa League, da klubben mødte Arsenal, som er finalen mod netop Maurizio Sarri og Chelsea.