Juventus’ drømme om det italienske mesterskab led et stort knæk, da holdet mandag aften tabte 0-1 på hjemmebane mod Serie As bundhold, Udinese.

Nederlaget er det seneste i en række af skuffelser for Torino-klubben, der nu kun har hentet ét point i de seneste tre kampe. Med dette resultat falder Juventus syv point bag Inter, der fører ligaen og endda har en kamp i hånden.

Kampens afgørende øjeblik indtraf efter 25 minutters spil ved et frispark, hvor den tidligere AGF-forsvarer, 22-årige Thomas Kristensen, spillede en nøglerolle.

Kristensen fik en afgørende berøring på bolden, som efterfølgende blev halvklaret af Juventus’ forsvar, før den landede for fødderne af Lautaro Giannetti, der sikkert sendte bolden i mål. Kristensen, der er i sin første sæson hos Udinese, har etableret sig som en fast del af forsvaret og var instrumental i denne overraskende sejr.

Til trods for at Juventus dominerede spillet, formåede hjemmeholdet ikke at omsætte spilovertaget til mål. En udligning af Arkadiusz Milik blev annulleret, da bolden var ude over baglinjen før den nåede ind i feltet, hvilket efterlod Juventus frustrerede og uden point.

Denne sejr er kun Udineses tredje i sæsonen, men den er nok til at løfte dem op på 15. pladsen i Serie A med 22 point efter 24 kampe. Juventus befinder sig på andenpladsen med 53 point, mens Inter topper tabellen med 60 point efter 23 kampe.