Martin Braithwaite oplevede Christian Eriksens forfærdelige kollaps under dette års EM. Hidtil har han ikke udtalt sig meget om episoden, men overfor mediet 433 har han sat ord på den traumatiske oplevelse.

LÆS OGSÅ: Medie: Barcelona sælger fire førsteholdsspillere inden 15. august

“Jeg oplevede en af de mest forfærdelige situationer i mit liv. Hvad der var den vigtigste sportsbegivenhed i Danmarks historie blev til et mareridt. Der var et øjeblik, hvor jeg kiggede på Christian Eriksen, og jeg troede, at han var død,” sagde den danske Barcelona-angriber til 433.

“Da jeg så Eriksen, begyndte jeg at bede meget. Jeg følte, at det var det eneste, jeg kunne gøre på det tidspunkt. Se til Gud. Til sidst havde det en lykkelig slutning. Christian har det fint og er stabil, og det er den eneste ting, vi ønskede,” fortsatte han.

Christian Eriksen faldt om på banen i Parken den 12. juni, hvor Danmark spillede sin åbningskamp i årets EM. Han fik hjertestop og kollapsede i det 43. minut, hvorefter lægerne straks begyndte at udføre hjerte-lungeredning på Eriksen. Efterfølgende blev han løftet af banen på en båre, og kampen blev suspenderet.

På trods af den traumatiske oplevelse for de øvrige danske landsholdsspillere, blev kampen spillet færdig, da nyheden om, at Christian Eriksen var blevet stabiliseret på Rigshospitalet.

Det lykkedes for det danske landshold at nå helt til semifinalen, selvom de ikke havde deres rutinerede anfører og stjerne med på rejsen. Braithwaite nåede desuden at score et enkelt mål under årets EM.

LÆS OGSÅ: Avis: Messi vil ikke slutte sig til Barca

Christian Eriksen har efterfølgende fået indopereret en hjertestarter, hvorefter han blev udskrevet fra Rigshospitalet. Det har nu haft den konsekvens, at han ikke længere kan spille fodbold på professionelt niveau i Italien, hvor han ellers er tilknyttet Inter.