I fodboldens verden er der få historier så inspirerende som den lille nation San Marinos nylige bedrift.

FIFA har rangeret San Marino som verdens lavest rangerede nation, men dette har ikke stoppet dem i at skrive historie.

På en bemærkelsesværdig mandag aften mod Finland, scorede San Marino i deres tredje kamp i træk. Det er en historisk bedrift for lilleputnationen. Et af målene faldt i kampen mod Danmark.

San Marino, en lille enklave i det nordcentrale Italien, har spillet 206 internationale kampe, hvoraf de har tabt alle undtagen 10. Deres eneste sejr kom i en venskabskamp mod Liechtenstein tilbage i 2004.

I løbet af deres 37-årige eksistens har de kun scoret 31 mål, mens de har indkasseret hele 834 mål. De har oplevet at tabe med 10 mål ved syv lejligheder og har tabt med fire eller flere mål hele 99 gange.

Det er netop derfor, at når San Marino scorer, er det en begivenhed, der skal fejres.

Mod Finland, med en stilling på 2-0 til Finland, trådte Filippo Berardi frem for at tage et straffespark i det 97. minut. Berardi bevarede roen og sendte målmanden den forkerte vej, hvilket resulterede i et mål.

Selvom det blot var et trøstemål, samledes San Marinos spillere for at fejre med kantspilleren, herunder hele bænken, som jublende løb ind på banen.

San Marino har kun samlet tre point i 152 konkurrencedygtige kvalifikationskampe, og de gik engang 3.853 dage kun med nederlag.

For et hold, der har formået at gå et helt år uden at score, er tre mål i træk bestemt en begivenhed, der skal nydes.