Matthijs de Ligt har skrevet kontrakt med Juventus og fortæller, at han altid har været imponeret af forsvarsspillet i den italienske Serie A.

19-årige Matthijs de Ligt skrev forleden under på en kontrakt med Juventus i en handel, der koster den italienske mesterklub cirka 630 millioner kroner i overgangssum. Forhandlinger om den nu forhenværende Ajax-anfører har været længe undervejs, men nu fortæller den centrale forsvarsspiller i et interview med Ajax-TV, hvorfor han valgte Juventus frem for Barcelona, PSG og Manchester United – tre af de andre storklubber, der har vist interesse i den talentfulde hollænder. 

”Jeg har altid været fascineret af det italienske forsvarsspil. Mange af de spillere, jeg ser op til, er italienere: Maldini, Baresi, Nesta, Cannavaro, Scirea … Jeg kunne blive ved. Jeg blev forelsket i den måde, som italienske klubber forsvarer på,” siger de Ligt og understreger, at han er ked af at forlade Ajax, hvor han har haft mange fantastiske- såvel som grimme oplevelser. 

”Det har været som en rutsjebanetur, men der er altid et tidspunkt i ens liv, hvor man må gå hver sin vej. Jeg vil savne alle, men man ved aldrig, hvad fremtiden bringer,” siger hollænderen til tv-kanalen. 

Matthijs de Ligts kontrakt med Juventus løber indtil juni 2024, og giver angiveligt spilleren en årsløn på cirka 56 millioner kroner samt cirka 33 millioner kroner sammenlagt i forskellige bonusser. 

Hollænderen betragtes som et af de største talenter i europæisk fodbold, og i 2018 fik han tildelt ”The Golden Boy Award” fra Tuttosport, som uddeles til den spiller,  den italienske avis regner med kommer til imponere mest blandt unge spillere. Matthijs de Ligt har spillet i Ajax i hele sin karriere og har fået sin fodboldopdragelse på klubbens berømte ungdomsakademi. Det er allerede blevet til 17 landskampe for den unge hollænder.