DBU har rangeret FC Midtjylland bag FC København, FC Nordsjælland og Brøndby for klubbens talentarbejde. FCMs bestyrelsesformand Rasmus Ankersen kalder bedømmelsen håbløs. 

DBU har foretaget en ny licensrangering af de danske klubbers talentarbejde, som ikke ligefrem falder i FC Midtjyllands smag. Her har DBU rangeret midtjyderne på en fjerdeplads efter klubber som FC København, FC Nordsjælland og Brøndby, og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen mener, at den liste er yderst kritisabel. 

”Det er tankevækkende, at de klubber, der er repræsenteret i bedømmelsesudvalget, har scoret en del højere end, hvad den generelle vurdering af deres talentudviklingsniveau er,” siger han i et interview med BT. 

Rasmus Ankersen er kritisk over for, hvad han kalder ”standardisering og topstyring” af dansk talentudvikling, som han mener, at licensrangeringens udfald er et resultat af. Rapportering og papirarbejde tæller mere end arbejdet med de unge på banen, siger han i interviewet med BT. 

”Man skal huske, at der er mange måder at lave god talentudvikling på. For eksempel har vi stor respekt for det arbejde, der foregår i FC Nordsjælland, og mit indtryk er, at den respekt er gengældt, men faktum er, at vi tænker meget forskelligt omkring udvikling af fodboldspillere.”

Bestyrelsesformanden mener, at det er ”håbløst”, at produktivitet ikke har større betydning i DBUs rapport, og produktivitet kan generelt måles på flere parametre. 

”Vi har hele vejen været modstander af den akademisering af dansk talentudvikling, som foregår. I talentudvikling tror vi meget mere på mennesker end på systemer, og lige nu er dansk talentudvikling desværre på vej i en retning, hvor det bedre kan betale sig at ansætte en akademiker, der kan lave flotte rapporter end en passioneret træner.”

Rasmus Ankersen vil ikke give et bud på, hvor han mener, at FC Midtjylland burde rangere på DBUs liste, men pointeret, at klubben har solgt akademispillere for næsten en halv milliard kroner, haft et dansk hold i kvartfinalen i Youth League og haft masser af akademispillere på det hold, der vandt mesterskabet i sidste sæson. 

”Vi har ikke brug for, at forskellige udvalg validerer vores talentudvikling, men vi er stærkt bekymrede for den topstyring og akademisering af talentudviklingen, der foregår i Danmark.”