Den danske målmand Kasper Schmeichel har for nylig været genstand for intens debat i den belgiske fodboldpresse.

Kritikken er blandt andet kommet fra den belgiske journalist Peter Vandenbempt, som har påpeget Schmeichels tilsyneladende vanskeligheder med at nå ud til stolperne.

Denne observation har fået yderligere opmærksomhed efter en episode, der blev fanget på video, der viser Standard Liéges cheftræner, Carl Hoefkens i omklædningsrummet med sine spillere.

Under en kamp med Anderlecht, hvor Schmeichel var målmand, blev Hoefkens fanget på video i omklædningsrummet, hvor han instruerede sine spillere til at udnytte Schmeichels svagheder.

Han anbefalede dem at skyde bolden mod hjørnerne, idet han mente, at Schmeichel ikke ville være i stand til at nå dem. “Den her målmand kan ikke komme helt ned til stolperne. Skyd bolden i hjørnet, og der vil være mål. Det er garanteret,” sagde Hoefkens.

Taktikken bar tilsyneladende frugt, da Wilfried Kanga fra Standard Liége scorede med et præcist skud placeret yderligt i målet, hvilket bidrog til en slutresultat på 2-2. Dette mål tilføjede yderligere brændstof til debatten om Schmeichels form og evner.

Udover denne episode spillede den danske spiller Anders Dreyer også en central rolle i kampen ved at score på to straffespark.