Kroatien vil overtale spanske Dani Olmo til at skifte nationalitet

Redaktionen — 02. apr 2019 21:35
LISBON, PORTUGAL - MARCH 14: Dani Olmo of Dinamo Zagreb in action during the UEFA Europa League Round of 16 - Second Leg match between SL Benfica and Dinamo Zagreb at Estadio da Luz on March 14, 2019 in Lisbon, Portugal. (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

20-årige Dani Olmo spiller Dinamo Zagreb og skal beslutte sig, om han vil være kroat eller spanier. 

Den unge kantspiller Dani Olmo har fået sin fodboldopvækst på Barcelonas ungdomshold, men skiftede til Dinamo Zagreb i 2014. Her har spanieren imponeret så meget, at Kroatiens landstræner Zlatko Dalic har spurgt selveste landets præsident om muligheden for at give den 20-årige spiller et kroatisk pas, så han kan tørne ud for landsholdet. 

”Når man ser på spillerens kvaliteter, så går vi glip af et stort talent (hvis han ender med at spille for Spanien), så jeg er villig til at give ham chancen,” siger Dalic til Marca. 

”Vi har tidligere forpasset muligheden for at få Zlatan Ibrahimovic på landsholdet, så vi kan ikke lade det samme ske med Dani Olmo.”

Hvis Dani Olmo får en landskamp for Spanien, er løbet kørt for det kroatiske fodboldforbund. Spilleren har dog allerede været tilknyttet Spaniens U-17-landshold til en officiel turnering, som betyder, at det spanske fodboldforbund skal ind over beslutningen, hvis Olmo skal skifte nationalitet.

Så længe Dani Olmo ikke har spillet seniorlandskampe for Spanien, er det dog stadig hans egen beslutning i sidste ende. Han blev udtaget af Luis De la Fuente til de seneste kampe for Spaniens U-21-landshold, så det er et åbent spørgsmål, hvad han beslutter sig for. 

I 2017 fortalte Dinamo Zagrebs klubdirektør Tomislav Svetina, at klubben arbejdede på at skaffe spilleren kroatisk statsborgerskab. Dani Olmo har tidligere udtrykt begejstring over at have fået chancen på holdet i Zagreb i en tidlig alder. 

”Der er ingen klub i verden, hvor jeg ville så mange chancer for at spille som i Dinamo Zagreb. Jeg udvikler mig hurtigere, end jeg vil gøre andre steder – også hurtigere end på La Masia (Barcelonas ungdomsakademi),” sagde han i december 2017 til Sportske Novosti.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere