Den danske angriber spiller i øjeblikket i kinesiske Changchun Yatai. Men det kan snart vej slut, da han efter sigende forhandler med IFK Göteborg.

32-årige Lasse Vibe er ikke en spiller, man har hørt meget til på det seneste. For et år siden skiftede han engelske Brentford ud med et eventyr i kinesisk fodbold.

Eller eventyr blev det nok aldrig til. Han har – som Ekstra Bladet skriver – kun spillet 11 kampe for Changchun Yatai og scoret et enkelt mål for klubben, der slår sine folder i det centrale Kina, men som rykkede ned i den næstbedste række i seneste sæson. Med danskeren i truppen. 

Et svensk podcastmedie, der hedder Blåvittpodden, kan fortælle, at den danske angriber forhandler en kontrakt på plads med IFK Göteborg i øjeblikket, som Fotbollskanalen skriver.

Ifølge de svenske medier er der også andre klubber i Sverige, der har øje på Vibe, men Göteborgklubben ser ud til at trække det længste strå. Lasse Vibe har da også gode erfaringer med den svenske klub, hvor han spillede fra 2013 til 2015 og scorede 31 mål i 56 kampe.

I 2014 blev han topscorer i den bedste svenske række med 23 mål, og han opnåede debut på Danmarks landshold. Han har spillet 10 landskampe og scoret et enkelt mål. I 2015 kom turen så til Brentford, hvor han nåede at få i alt 31 kampe og scoreede 16 mål. 

Lasse Vibe har fået sin fodboldopdragelse i AIA Tranbjerg og AGF i Aarhus, hvor han dog kun nåede at spille to kampe for aarhusianernes førstehold, inden han var en tur rundt i andre danske klubber.

Først FC Fyn, så FC Vestsjælland og siden Sønderjysk, inden han tog turen til det svenske. Når Vibes karriere engang er forbi, har han også noget andet at falde tilbage på, da han har en kandidatudddannelse fra Copenhagen Business School.