Paul Scholes har sagt sit job op som manager for Oldham. Ifølge klubben var meldingen en stor overraskelse, som kom på en sms-besked fra den tidligere Manchester United-spiller. 

Oldham spiller i League 4 – det vil sige den fjerde bedste række i England – og for nylig fik klubben Paul Scholes tilknyttet som manager. Men han nåede kun at sidde på trænerbænken i 31 dage.

Ifølge klubbens ejer, Abdallah Lemsagam, sagde den tidligere Manchester United-spiller op i en tekstbesked på telefon. Scholes fik 7 kampe som manager for klubben, der ligger i midten af rækken. 

”Jeg er skuffet over Pauls beslutning om at sige op, og jeg er overrasket over de begrundelser, han er kommet med. Jeg – såvel som resten af klubben – gav ham al den autonomi, som han bad om. Jeg bakkede personligt op om alle hans beslutninger, og jeg forsikrede ham om, at han var manden, vi satsede på,” siger klubejeren på Oldhams officielle hjemmeside. Klubben har ikke vundet i ligaen, siden den 12 februar, men Lensagam bakkede manageren op på trods af de dårlige resultater, siger han. 

”Jeg havde accepteret, at vi må blive i League 2 i denne sæson og arbejde med det hold, vi har for resten af sæsonen. Han(Scholes) har ikke givet udtryk for bekymring, hvad holdet eller andre ting angår, inden han sagde op. Han gav ingen mulighed for at adressere nogen problemer.”

Klubejeren pointerer, at ledelsen ville have givet Paul Scholes den støtte og de muligheder, han ville have haft, hvis han givet dem chancen. 

”Jeg troede, at han skulle være manageren, der bar klubben fremad i denne sæson og den næste, og jeg ved, at mange af jer andre tænkte det samme,” siger  Abdallah Lemsagam på Oldhams hjemmeside og takker Paul Scholes for hans bidrag i klubben. 

Paul Scholes har fortalt til BBC Sports, at han måtte erkende, at han ikke kunne udføre det job, som han var udset til. 

”Det stod uheldigvis klart, at jeg ikke ville have mulighed for at operere i jobbet ud fra min intention, og som jeg var stillet i udsigt, da jeg påtog mig jobbet. Jeg håbede til det sidste, at jeg ville gennemføre min periode på 18 måneder som manager for en klub, som jeg har støttet hele mit liv. Fans, spillere, mine venner og min familie vidste alle, hvor stolt og begejstret jeg var over at påtage mig denne rolle. Jeg ønsker fans og medarbejderne, som alle har været fantastiske, alt det bedste for resten af sæsonen, og jeg vil fortsat følge klubben som fan,” sagde den 44-årige englænder.