I en kamp, der blev betragtet som et opgør mellem to af Championship-ligaens giganter, sikrede Leeds United sig en imponerende 3-1 sejr over deres rivaler til oprykning, Leicester City, på Elland Road.

Kampen, der fandt sted fredag aften, blev hurtigt centrum for kontroverser efter en højst diskutabel offside-kendelse.

Leeds, som er fast besluttet på at sikre sig direkte oprykning, vendte kampen på hovedet efter at have været bagud 0-1.

Med mål fra indskifteren Connor Roberts, Archie Gray og Patrick Bamford i de sene minutter, lykkedes det United at fortsætte deres stime med ni sejre i træk i ligaen. En afgørende episode i kampen opstod i anden halvleg, da Patson Daka fik annulleret et mål for offside – en kendelse, der, hvis den var blevet godkendt, ville have bragt “The Foxes” foran med 2-0.

Gary Lineker, der er kendt som vært på Match of the Day og er en ivrig Leicester-supporter, udtrykte sin frustration over situationen i podcasten “The Rest Is Football”.

Lineker er overbevist om, at Leicester “burde” have vundet kampen. “Jeg mener, de var foran 1-0, og så blev de fuldstændig snydt for et mål på grund af en forfærdelig offside-kendelse, hvorefter de endte med at tabe kampen,” sagde Lineker.

Sejren over Leicester bragte United inden for seks point af ligaens førerhold med 12 kampe tilbage af sæsonen.