Gabby Agbonlahor var chokeret over, hvor dårlige Rangers var i den første halvleg mod Celtic, og han insisterer på, at halvdelen af deres spillere ikke ville få spilletid i Englands Championship.

Den tidligere Aston Villa-stjerne kunne ikke tro sine egne øjne, da han så, hvor elendigt hjemmeholdet præsterede foran sine egne fans.

Brendan Rodgers’ mandskab fik en to-måls føring i første halvleg uden overhovedet at anstrenge sig.

Daizen Maeda udnyttede James Taverniers uforklarlige tøven og scorede efter kun 21 sekunder, hvilket satte sit hold i en svær position fra start. Matt O’Rileys Panenka-straffespark gjorde det til 2-0, og Agbonlahor fortalte de Blå, at de var heldige med ikke at være mere bagud, da dommer John Beaton fløjtede til pause.

Han nævnte flere af Philippe Clements spillere, som ikke formåede at leve op til forventningerne, før et comeback i anden halvleg sikrede et 3-3 uafgjort i overtiden. Agbonlahor mener, at nogle af Philippe Clements spillere ville have svært ved at få spilletid i Englands næstbedste række.

“Standarden af Rangers’ fodbold i første halvleg chokerede mig,” sagde han. “Jeg talte med venner i gruppechats, og jeg sagde bare, ‘Standarden!’ Rangers-fans skabte en fantastisk atmosfære. Det er et derby, den perfekte kamp til at vise dit bedste fodbold. Tavernier var forfærdelig, og han er normalt en af Rangers’ bedre spillere.”

“Goldson, Wright, Lawrence, Dessers, ærligt talt. Jeg så denne kamp, og halvdelen af dette Rangers-hold kunne ikke komme ind på Championship-hold. Så dårlige var de i første halvleg. Celtic spildte et par chancer, men de dominerede fuldstændigt i første halvleg. Rangers-fansene blev så frustrerede over deres hold. Dårlig kvalitet. I anden halvleg lavede de ændringer og blev bedre. Men Celtic burde have scoret fire eller fem mål i første halvleg.”