Det blev natten til mandag bekræftet, at tolv af Europas største fodboldklubber har planer om at etablere en ny udbryderliga. Det bliver dog værre endnu, da det er planen, at denne såkaldte Super League kommer til at blive spillet udenom UEFA’s Champions League.

LÆS OGSÅ: Medie: Super League kan koste Barcas forlængelse med Messi

Der vil være 15 hold, som er faste deltagere, mens det vil være muligt for fem hold at sikre sig deltagelse ved at kvalificere sig til turneringen. Der er mange, der taler om grådigheden, der er forbundet med dette, da det siges, at klubberne vil få omkring 26 milliarder for at deltage.

Real Madrids præsident, Florentino Perez, som desuden er formand for Super League, fortæller i en pressemeddelelse, at den nye Super League vil kunne hjælpe fodbolden som helhed.

“Vi vil hjælpe fodbold på alle niveauer og tage det til sin retmæssige plads i verden. Fodbold er den eneste globale sport i verden med mere end fire milliarder fans, og det er vores ansvar som store klubber at besvare deres krav, siger Real Madrid-præsidenten,” mens den kommende viceformand i Super League, Joel Glazer fra Manchester United, siger:

“Ved at bringe verdens største klubber og spillere sammen i møder gennem sæsonen, vil Super Leaguen åbne et nyt kapitel for europæisk fodbold, sikre en verdensklasse konkurrence og faciliteter samt øget finansiel støtte til den bredere fodboldpyramide.”

LÆS OGSÅ: Medie: Joan Laporta vil hente Barca-ikon tilbage til klubben

Super League er, ikke overraskende, blevet mødt af stor kritik at både FIFA og UEFA samt diverse forbund, man kan finde nationalt. Klubberne, der indgiver deres deltagelse i turneringen, bliver truet med at blive udelukket af sine nationale ligaer.