Flere af de schweiziske landsholdsspillere er forbløffede over Danmarks comeback i EM-kvalifikationskampen, der endte 3-3. ”Vi gik i panik,” siger Remo Freuler.

Danmark var bagud 3-0 i gårsdagens opgør i Schweiz med kun syv minutter tilbage af den ordinære spilletid, og kampen syntes totalt afgjort. Men så skete miraklet – set med danske briller. Først reducerede Mathias Zanka Jørgensen i 84. minut og fire minutter senere var indskiftede Christian Gytkjær på pletten. I dommerens overtid steg Henrik Dalsgaard til vejrs og headede bolden i nettet, og sensationen var en realitet. Schweiz’ målmand Yann Sommer erkendte efter kampen, at hjemmeholdet svigtede i kampens afslutning.

”Vi tabte kontrollen og formåede ikke at køre bolden rundt, hvilket ville have givet noget ro.

Danskerne udnyttede, at det blev hektisk – det kaos, der opstod. Det er virkelig ærgerligt,” sagde han ifølge BT til avisen 20 Minuten.

Schweiz´ målscorer til 1-0, Remo Freuler, ærgrer sig over, at de mistede kontrollen til sidst.

”Vi gik lidt i panik til sidst, efter at de kom på 2-3. Hvis vi havde været lidt smartere og holdt på bolden, så kunne vi have kæmpet længere fremme på banen. Det endte vi med at betale for til sidst,” sagde midtbanespilleren fra Atalanta og understregede, at udskiftningen af kampens vel nok bedste spiller, Granit Xhaka, ikke skal bruges som en undskyldning.

”Vi ved, at Xhaka er vigtig for holdet, og fem minutter senere stod det 1-3 og så 2-3. Vi kunne godt have brugt hans erfaring, men vi har også andre gode spillere,” pointerede han ifølge BT.

En anden schweizisk målscorer, Breel Embolo, var ligeledes forbløffet over resultatet i en kamp, hvor Schweiz havde været i kontrol det meste af opgøret.

”Det er ekstremt bittert, men vi må lære af det. Jeg tror nu heller ikke, at danskerne selv er klar over, hvordan de scorede tre gange.”