Sommeren 2024 byder på fodboldfest i Tyskland, hvor Danmark, anført af Kasper Hjulmand, er klar til at tage kampen op mod Europas elite.

Midt i forberedelserne står Christian Eriksen ved en mulig skillevej i sin karriere.

Eriksens betydning for det danske landshold har været uomtvistelig, men med kun 95 minutters spilletid for Manchester United i det nye år, er der opstået bekymring omkring hans form og fremtid på holdet.

Denne situation kan ikke undgå at give Hjulmand panderynker, især fordi Eriksen har været tænkt som en nøglespiller i Danmarks EM-drømme.

LÆS OGSÅ – Brian Laudrup anbefaler: Sig farvel til Christian Eriksen

Ifølge DRs fodboldkommentator, Andreas Kraul, er situationen bekymrende, men ikke alarmerende. “Det er bekymrende, fordi Christian Eriksen er tiltænkt en nøglerolle ved EM af Kasper Hjulmand, men det er ikke alarmerende, og vi behøver ikke melde afbud til slutrunden,” siger Kraul.

Eriksens erfaring og rutine ses som afgørende for Danmarks chancer i de vigtige kampe ved slutrunden.

Danmarks EM-eventyr starter den 16. juni med en kamp mod Slovenien i Stuttgart, hvorefter England og Serbien venter i gruppespillet. Forberedelserne til slutrunden inkluderer træningskampe mod Schweiz og Færøerne i marts, hvor Eriksen forventes at spille en central rolle.