Simon Kjær har fundet sig til rette i AC Milans forsvar, og han ser frem til, at de skal tørne ud mod Celtic, selvom det bliver på et mennesketomt stadion.

Kjær, som for nylig blev noteret for sin 100. kamp for Danmark, har tidligere oplevet atmosfæren på Parkhead, da han spillede for Fenerbahce.

Han er ikke bleg for at erkende, at det noget af det mest imponerende, han har oplevet. Han mener derfor, at det bliver underligt at spille, når stadion er tom.

Giver kredit til Celtic

Midterforsvaren, som var den eneste til at score på begge straffespark mod Rio Ave, lægger ikke skjul på, at de går efter at få tre point med hjem til Italien.

“Celtic er en stor club med en stor historie. Det er noget, som alle ved. Celtic Park er også noget helt specielt. Jeg har spillet der, da jeg var hos Fenerbahce, og jeg kan ærligt sige, at, selv efter 500 kampe, så er det fortsat én af de mest legendariske stadions, og Celtic Park vil altid have en fantastisk atmosfære. Jeg vil i den grad savne oplevelsen af at have fans på stadion.”

Simon Kjær mener, at fodbold bliver spillet for fansenes skyld, så man kan gøre dem glade, og så man kan have nogle interaktioner under kampen. Hvis man spiller på en spøgelsesstadion, så er det ikke det samme.

Han er dog forsat opsat på, at de tager afsted med ét mål. De skal have de tre point.

“Du står selv til ansvar for at finde din motivation. Det er dog bare ikke det samme længere. Jeg savner at have mennesker på tilskuerpladserne, og jeg glæder mig enormt meget til, at jeg igen kan spille på et fyldt stadion.”

Kjærs statistik med AC Milan

Simon Kjær har en fremragende statistik med AC Milan, hvor de blot har tabt én ud af seksogtyve kampe, hvor han har spillet. Det har blandt andet budt på en ubesejret stime på enogtyve kampe. Det er derfor heller ikke underligt, at han er optimistisk, når det kommer til Celtic-kampen.

“Vi har haft en god start i Serie A, og vi ønsker at gøre det samme i Europa League. De to ting er dog vidt forskellige.”

Den 31-årige midterforsvar, som tidligere har spillet for Lille, Wolfsburg og Sevilla, føler, at han har ekstra meget ansvar på holdet, da han betrager sig selv som en senior.

“Vi har et meget ungt hold, hvor vi blot er et par ældre spillere, der kan bidrage med erfaringen. De hentede mig til klubben, fordi de ønskede, at jeg skulle bruge min erfaring og evner som leder, hvilket de havde lagt mærke til, at jeg kunne.”