Dame N’Doye blev med sit mål i weekendens kamp mod FC Nordsjælland den mest scorende udlænding i superligaens historie. Han er også den bedste spiller i FC Københavns historie, mener hans træner. 

Da Dame N’Doye sendte bolden i kassen på hovedstød efter 38 minutter i FC Københavns opgør mod FC Nordsjælland i Farum, var det hans mål nummer 73 i superligaen.

Og dermed stryger han forbi Todi Jónsson på listen over de mest scorende udlændinge i ligaens historie. Færingen har nettet 72 gange, men kan altså nu se sig overgået af den 34-årige senegaleser. 

Kampen i Farum endte 2-2, og efterfølgende var træner Ståle Solbakken fremme med store roser til sin angrebsveteran. 

”Han var fantastisk i dag. Han torturerede dem hele tiden, og det var godt at se,” som den norske træner sagde til Ekstra Bladet. Og Solbakkens lod ikke sin hyldest til N’Doye blive ved det: 

”I min bog er han den måske bedste FCK-spiller igennem tiderne. Det begrunder jeg med, at han har præsteret på den allerstørste scene på det bedste FCK-hold mod de allerbedste i Champions League. Og så har han heller aldrig sparket straffespark. Så det er ’rene’ mål, han står noteret for,” som han pointerede over for avisen. 

Dame N’Doye står noteret for 14 scoringer indtil videre i denne sæson i superligaen. Han har spillet for københavnerne af to omgange. Han kom til klubben fra græske OFI Kreta i 2009, hvor han nåede at spille 104 kampe og scorede 59 mål for klubben.

Derefter skiftede han til Lokomotiv Moskva i 2012. I 2015 var han forbi Hull City, hvor det ikke blev til mange kampe, før han røg til Trabzonspor i Tyrkiet. Her spillede senegaleseren i tre år og nåede også at være udlejet til Sunderland, inden han vendte tilbage til FC København igen i 2018.