Det er ikke nogen hemmelighed, at FCK har haft en skidt start på sæsonen. Ståle Solbakken forbliver dog fortrøstningsfuld. Han mener, at det ikke ville være sjovt uden udfordringer til at teste deres sammenhold.

FC København præsterede glimrende i Europa League mod enden af sidste sæson, men de har haltet efter i 3F Superligaen. Det er en tendens, de fortsætter med.

De har formået at sende Piast og IFK Göteborg ud af Europa League-kvalifikationen, men de blot formået at skrabe ét point sammen efter tre kampe herhjemme.

I løbet af de sidste to kampe i Superligaen har de smidt point i overtiden, og til dette siger Ståle Solbakken, at den præstations-psykologiske konsulent, der er tilknyttet klubben, har haft nok at se til.

Det skriver Bold.dk

“Det vil altid være nemmere at arbejde i medgang end modgang. Det havde dog samtidig ikke været sjovt, hvis der ikke var udfordringer, og man kom i perioder, hvor sammenholdet bliver testet,” siger Ståle.

Han er dog ikke bleg for at erkende, at det sidste halv år ikke har været prangende.

“Lige nu bøvler vi med nogle ting, og det har vi gjort i et halvt års tid i forhold til at være stabile. Det har jo meget med en kompleksitet, der er alt for lang at gå igennem, at gøre. Det er både i forhold til tripsammensætning, belastning, skader, at vi ikke har fået fuld valuta. Det er så komplekst,” siger han.

Kan spille sig i gruppespillet

Løverne har dog muligheden for at spille sig i sit 14. gruppespil på 15 år, når de tørner ud torsdag aften.

Det kræver, at de kan besejre kroatiske Rijeka. Ståle Solbakken mener, at FC Københavns erfaring kan være udslagsgivende.

“Det er en knock-out kamp på 90 minutter med et godt og tung organiseret Rijeka-hold, som har alle tricks i bogen. De kommer til at gøre det rigtig vanskeligt. De har et par midtbanespillere og en angriber, der kan lidt ekstra”.

Ståle vurderer, at de naturligvis har mulighed for avancement, men han fremhæver publikums-krisen, som et problem. Det giver nemlig ikke den samme hjemmebanefordel, som der ville have været.

Han håber, at de går ind og tager kontrollen i kampen – og ikke mindst i hovederne. De må ikke længere være bange for at lave fejl, men i stedet slippe dem løs og være godt organiseret.

Falk ude med skade

FC Københavns midtbaneprofil, Rasmus Falk, er ude med en skade, hvorfor han ikke kommer i spil mod Rijeka.

Han er ikke den eneste, som FC København må undvære, da også Guillermo Varela, der er tæt på et klubskifte, ikke vil komme i spil.

Ståle Solbakken gav en opdatering på de ovennævnte spillere:

“Varela er ikke med. Vi regner med, at der sker ting og sager. Det er i hvert fald de signaler, vi har fået fra hans agent, ud fra de forudsætninger, der er givet, og det må vi holde fast i. Falk er tilbage til første kamp efter landskampspausen”.