Hvis du spørger Alberto Zaccheroni, der er tidligere cheftræner for AC Milan og Juventus, har Zlatan Ibrahimovic haft større indflydelse på italiensk fodbold end Cristiano Ronaldo.

Den 39-årige har haft betydelig indflydelse, siden han igen tilsluttede sig Milan i januar. Han formåede nemlig at levere hele 11 mål i 20 kampe i anden halvdel af 2019/20-sæson.

Han har været i lige så imponerende form denne sæson, på trods af at have siddet ude i næsten en måned, efter at være blevet smittet med covid-19. Efter hans to mål mod Inter i weekenden, har han samlet scoret fire mål i denne sæson.

En af hans generations bedste angribere

Zlatan er en af de bedste angribere i hans generation. Det er de færreste uenige i. Han har tidligere i hans karriere tilbragt to år i Milan, hvor han blandt andet var med til at vinde Serie A-titlen i 2011.

Ronaldo har i mellemtiden været lige så produktiv, siden han kom til Juve fra Real Madrid i 2018. Han har nemlig sendt bolden i nettet hele 68 gange i blot 91 kampe på tværs af alle turneringer og ligaer.

Zaccheroni er dog ikke i tvivl om, hvilken spiller, der har haft den største indflydelse på Serie A.

“Jeg har trænet mange store mestre i min karriere, lige fra [Oliver] Bierhoff til [George] Weah, og op til Adriano. Men den eneste beklagelse, jeg har, er at jeg aldrig har trænet Ibrahimovic,” sagde han til Il Giornale.

“Han er evig, og jeg forstår stadig ikke, hvorfor han aldrig har vundet en Ballon d’Or.”

“I Italien har han flyttet mere på balancen, end Ronaldo. Det er ikke tilfædigt, at mange unge spillere er vokset eksponentielt siden hans ankomst.”

“Han scorer ikke bare. Han overfører også selvtillid til alle sine holdkammerater og bærer holdet på skuldrene i vanskelige situationer.”

Føler sig i god form

Ibrahimovic føler selv, at hans nuværened form er ustoppelig for oppositionens forsvarere, og at hans spil hele vejen rundt er blevet perfektioneret med alderen.

“Jeg føler mig mere komplet, jeg har mere erfaring. Når du er ung, udvikler du dig stadig,” sagde veteranen til Sky Italia efter sejren over Inter.

“Du bruger et øjeblik, hvor du lærer ting, spiller kampe, og du har øjeblikke og situationer, der gentager sig selv.”

“Nu føler jeg mig komplet. Hvis jeg havde konditionen som en 20-30-årig, ville ingen kunne stoppe mig. Men alligevel, de stopper mig heller ikke nu.”

Milan sidder i øjeblikket på tronen i Serie A, da de har formået at vinde alle deres fire første kampe. De fører med to point ned til andenpladsen, der er indtaget af Sassuolo.

Milan currently sit on top of Serie A with a 100 per cent record though their first four games – two points ahead of surprise package Sassuolo.