Mansur Çalar, der spiller for Amedspor i den tredjebedste række i Tyrkiet, tog en kniv med på banen og stak fire modspillere. Nu er det slut med hans karriere i tyrkisk fodbold. 

Mansur Çalar havde åbenbart taget en lille kniv med på banen, da hans klub Amedspor mødte Sakaryaspor i Tyrkiets tredjebedste række, som han stak flere af modstanderholdets spillere med. En af dem fik sågar en blodig rift på halsen, skriver AS. 

Som det kan ses på videooptagelser fra kampen, havde Mansur Çalar en lille kniv i hånden, som han angreb med, uden at dommeren bemærkede det – på trods af protester fra spillerne.

På videooptagelserne kan man blandt andet se Çalar, der trykker med en genstand på en modspillers balde, mens sidstnævnte står med ryggen til – hvad der med al sandsynlighed må være en kniv. Efter kampen anmeldte de fire spillere, der blev udsat for knivstik, Mansur Çalar til politiet.

De offentlige anklagere, der er sat på sagen, har nu beordret Amedspor-spilleren til at blive i landet, ligesom han skal møde op på politistationen Diyarbakir hver anden dag. 

Det tyrkiske fodboldforbund har konsekvent givet spilleren karantæne på livstid, så hans dage som fodboldspiller synes at være talte. Træner for Sakaryaspor, Ismael Ertekin, er enig med forbundet i deres beslutning. 

”Det er ingen tvivl om, at han var ude på at gøre skade på sine modspillere. Det burde et menneske ikke gøre. Hvis det tyrkiske fodboldforbund ikke havde givet ham livstidskarantæne, så var vi gået til Uefa med vores protest,” siger Ertekin ifølge AS. 

Og så skulle man måske tro, at sagen var afgjort og alle var enige i fodboldforbundets beslutning. Men sådan forholder det sig ikke. Amedspors præsident protester:

”Denne beslutning er totalt uacceptabel. Det er en farvet dom,” siger Ali Karakas om forbundets valg.