Joachim Löw fortæller på et pressemøde, at tiden på landsholdet er forbi for Boateng, Müller og Hummels.

”Dette er året for vores nye begyndelse,” sagde Tysklands landstræner, Joachim Löw, på et pressemøde i forbindelse med annonceringen af udtagelsen af den tyske trup til landsholdets første kamp i år, den 20. marts til testkamp mod Serbien. 

Og i den nye begyndelse bliver der ikke plads til hverken Jerome Boateng, Thomas Müller eller Mats Hummels. De tre Bayern München-spillere og verdensmestre fra 2014 fik tak af Löw for mange fantastiske og succesfulde år på landsholdet, som træneren sagde ifølge The Guardian, men nu er det tid til at ryste posen.

”Det var vigtigt for mig, at jeg personligt kunne fortælle spillerne og cheferne i Bayern om mine tanker og planer,” sagde Löw. 

Jerome Boateng skriver på Twitter, at han er ærgerlig over beslutningen:

”Jeg er overbevist om, at jeg stadig kan spille på det højest mulige niveau, og at jeg vil blive ved med at gøre det. Jeg har altid været ekstremt stolt af være iført Tysklands landsholdsdragt, og jeg vil aldrig glemme sommeren 2014. Jeg ville dog ønske, at afskeden havde været anderledes.”

Præsidenten i det tyske fodboldforbund, Reinhard Grindel, er dog på linje med landstræneren.

”Jeg byder det velkommen, at han har bragt en ny start for landsholdet et skridt nærmere. Begyndelsen på kvalifikationen til EM i 2020 er det rette tidspunkt at skabe forandringer i truppen,” siger han. 

Thomas Müller nåede at spille 100 kampe for det tyske landshold, mens Mats Hummels fik 70 kampe og Jerome Boateng fik 74. Ved VM i Rusland i 2018 røg Tyskland sensationelt ud i gruppespillet, hvor de endte som nummer fire efter Sydkorea og Mexico og Sverige på henholdsvis anden- og førstepladsen.