Mistillidsafstemningen mod præsident Bartomeu har taget en dramatisk drejning. Barcelona har nemlig bedt politiet om at kigge på nogle af de underskrifter, der er indsamlet.

Det skyldes, at man har fundet cirka 300 underskrifter, som formodes at være falske.

Der er blevet fundet uregelmæssigheder i flere af underskrifterne fra medlemmerne. Derfor har de valgt at inddrage politiet.

Der er dog ikke tale om en decideret politianmeldelse, men derimod blot en undersøgelse af, hvorvidt der er begået bevidst svindel.

I og med, at der i forvejen er tale om et stort antal, skabes der mistanke om, at der kan være flere falske underskrifter blandt dem, der er godkendt af valgkomitéen.

Det er naturligvis i denne sammenhæng, at man har valgt at inddrage politiet. Deres job bliver derfor at tage et nærmere kig på de underskrifter, der er under mistanke.

Kan få stor betydning

Hvis det viser sig, at en stor del af de indsamlede underskrifter er falske, og det kan dokumenteres, at der er tale om svindel, kan det få stor betydning.

Faktisk kan det resultere i, at den yderst omtalte mistillidsafstemning mod præsident Josep Maria Bartomeu bliver erkæret ugyldig.

Resultatet af underskriftsindsamlingen viste 19.380 godkendte underskrifter. Mindstekravet lød på 16.521, men det kom man dog langt over.

Det kan dog også ende med den konklusion, at der er underskrifter, der kan bevises at være falske, men at decideret svindel ikke kan bevises.

Hvis dette resultat af undersøgningen skulle forekomme, og antallet af falske underskrifter ikke kan ændre på resultatet, vil det ikke få videre indflydelse.

Ledelsen i Barcelona er forpligtet til at afholde mistillidsafstemningen om seneste 19 dage. Derfor har politiet en god rum tid at undersøge sagen i.