Martin Braithwaite har gang i en rigtig god sæson i Spanien, hvor han har scoret mål på samlebånd for Espanyol.

Da Martin Braithwaite i sommeren 2022 fik ophævet sin kontrakt med FC Barcelona, var det vigtigt for ham at blive i Spanien. Derfor besluttede han sig for at skrive kontrakt med Espanyol, der også holder til i Barcelona.

Det har ganske vist betydet, at han i denne sæson har været nødt til at spille i den næstbedste række i Spanien. Alligevel har den danske angriber fået det bedste ud af det, da han har været en af de vigtigste spillere i Espanyol.

LÆS OGSÅ: Haaland siger ja til Barcelona

Februar var også en rigtig god måned for den 32-årige angriber. Her formåede han at holde gang i sin gode målstime, da det blev til fem mål i fire kampe.

Det har nu medført, at han er blevet hædret for sin flotte form. Han er nemlig blevet kåret som månedens spiller i den spanske liga. Det skriver det spanske ligaforbund på deres hjemmeside. 

Han fik konkurrence fra både Jose Fontan fra FC Cartagena og Eibars Jon Bautista, som også har leveret flotte præstationer i februar.

Braithwaite kan også bryste sig af at være topscorer i den næstbedste spanske række. I alt er det blevet til 17 mål for den danske angriber. Det har været med til at sikre, at Espanyol i skrivende stund befinder sig på en 2.-plads.

På det seneste har der været en del rygter om, at Braithwaite er på vej væk fra klubben. Han har en frikøbsklausul, der gør, at han kan købes meget billigt til sommer. Dette skulle flere klubber have et stort ønske om at gøre.

Derfor er det bestemt ikke sikkert, at Espanyol kommer til at have glæde af ham næste år. Derimod er det meget sandsynligt, at de bliver nødt til at finde en anden målfarlig herre til offensiven.