Det er ikke nogen hemmelighed, at FC Barcelona har økonomiske problemer. Den catalanske klub arbejder derfor hårdt på at nedbringe lønomkostningerne forud for den kommende.

LÆS OGSÅ: Griezmann giver Barca klar besked: Der er kun én mulighed

En af de spillere, som de ønsker at indgå en aftale om lønnedgang med, er klubveteranen Jordi Alba. Det har han dog ikke været åben over for, hvorfor dele af hierarkiet i Barcelona ønsker at sælge Alba, skriver RAC1.

Det er ikke bekræftet af spilleren selv, men rygterne lyder på, at venstrebacken ikke vil acceptere en lønnedgang. Skal han blive i klubben, er det dog et krav, at han accepterer en lønnedgang.

Årsagen til, at det er særligt vigtigt for Barcelona, at han går ned i løn er, at han er en af de bedst betalte spillere i truppe. Derfor kan det heller ikke udelukkes, at det ender med et salg denne sommer, såfremt de ikke kan nå til enighed.

På nuværende tidspunkt tjener den 32-årige forsvarer intet mindre end 12 millioner euro. Det er svarende til intet mindre end 90 millioner kroner, hvilket gør ham til en af de bedst betalte i klubben. Hans kontrakt med denne lønpakke løber frem til 2024.

Jordi Alba har dog aldrig givet udtryk for, at han ønsker at forlade klubben. Derimod har han tidligere udtalt, at hans plan er at blive i Barcelona, indtil det er tid til at stille støvlerne på hylden.

LÆS OGSÅ: Barcelona og Neymar er nået til enighed

Derudover var han også en vigtig spiller for Barcelona og Ronald Koeman i sidste sæson, hvor han spillede 49 kampe. I disse kampe bidrog han med fem mål og 15 oplæg.