Hverken Barcelona eller Real Madrid leverede en synderligt god præstation i gårsdagens kampe. Det resulterede i, at de begge led nederlag til henholdsvis Getafe og Cadiz.

Madrid, der også måtte se Sergio Ramos blive ramt af en knæskade, tabte til et velforberedt Cadiz-mandskab på hjemmebane for første gang. De leverede dog en præstation, hvor de fleste ville mene, at de ikke fortjente at vinde.

Barcelona leverede heller ikke et specielt godt niveau. De tabte også 1-0, efter et mål scoret af Jaime Mata. I løbet af hele kampen havde de svært ved at skabe chancer.

På den samme kampdag i 2018 tabte Barca til Leganes, mens Real Madrid tabte til Sevilla. Det var sidste gang, at de to spanske storhold tabte på den samme kampdag.

El Clasico nærmer sig

I og med, at det er tid til det ikoniske El Clasico-opgør lørdag den 24. oktober, er dette faktisk første gang, at begge de spanske giganter har tabt deres kamp forud for El Clasico. Det er ikke sket for dem siden 2002/03-sæson.

I weekenden den 13. april i denne sæson dragede Real Madrid til Real Sociedad, hvor de blev revet fra hinanden af Darko Kovacevic og Nihat, som sikrede dem en sejr på hele 4-2.

I mellemtiden havde Barcelona faktisk bragt sig foran med to mål mod Deportivo La Coruna, men Roy Makaay kom demt til undsætning og scorede to gange, hvilket resulterede i en sejr på hele 4-2. Derfor måtte begge de spanske giganter gå hjem efter et nederlag forud for El Clasico-opgøret.

I den følgende uge endte El Clasico-opgøret 1-1, hvor Ronaldo og Luis Enrique hver scorede et mål i første halvleg i en anspændt kamp. Madrid endte med at vinde sæsonen, hvor de havde et tæt løb med Real Sociedad, der kun var to point bagud.

Det bliver naturligvis interessant at se, hvordan opgøret mellem Barcelona og Real Madrid ender den 24. oktober.